Gündem

Nazlı Ilıcak'a 5 yıl 10 ay hapis cezası!

Ilıcak, "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" iddiasıyla yargılanıyordu

22 Ocak 2019 14:09

15 Temmuz darbe girişiminin ardından "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan gazeteci Nazlı Ilıcak, "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" iddiasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın 2015'te yayımlanan bir köşe yazısı nedeniyle "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı dava bugün İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ilıcak, duruşmaya Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla katıldı. 

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını ve cezalandırma talebini tekrarladı. Söz alan Ilıcak, dosyaya yeni belgeler geldiğini söyledi.

Ilıcak, “Bana savunma yapmam için bu belgeleri inceleme süresi tanımazsanız, bu adil yargılama hakkına bir müdahale olur” dedi.

Davayı yürüten mahkeme heyetinin de değiştiğini vurgulayan Ilıcak, arşivde bulunan 9 CD’nin gönderildiğini ve bunları henüz görmediğini söyledi.

Ilıcak, sözlerine “Maalesef çok acayip suçlamalarla karşı karşıyayım. Bu CD’leri görmeden savunma yapamam” diyerek devam etti.

Davada karar veren mahkeme Ilıcak’ı TCK 329/1 uyarınca “devletin gizli kalması gereken belgelerini açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme böylece kararını Ilıcak’ı savcının mütalaasında talep ettiği TCK 330/1 uyarınca “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan mahkûm etmeme yönünde kullandı.