Yaşam

Natalie Wood'un ölüm nedeni değişti

Los Angeles Adli Tıp Kurumu, yeni deliller ışığında Natalie Wood'un ölüm nedenini 'kaza' yerine 'boğulma ve belirlenemeyen neden' olarak değiştirdi

15 Ocak 2013 14:50

Rus asıllı ABD'li sinema oyuncusu Natalie Wood'un gizemli ölümüyle ilgili 30 yıl aradan sonra yeniden açılan soruşturmada yeni deliller elde edildi.

29 Kasım 1981'de Robert Wagner'la evliyken, eşinin yatından denize düşerek boğulan Natalie Wood'un ölmeden önce vücudunda ezik ve morluklar olduğu ortaya çıktı.

Los Angeles Adli Tıp Kurumu, yeni deliller ışığında Wood'un ölüm nedenini 'kaza' yerine 'boğulma ve belirlenemeyen neden' olarak değiştirdi.

Wood'un gizemli ölümüyle ilgili soruşturma, 2011 yılı sonunda yeniden açılmıştı. Los Angeles bölge şerifliği sözcüsü Steve Whitmore, yaptığı açıklamada, dedektiflerin elde ettiği yeni bilgilerin soruşturmanın yeniden açılmasına neden olduğunu söylemişti.

Wood'un eski kocası Robert Wagner de şerifin bürosunun gerekli işlemleri yapacağına emin olduklarını, ancak soruşturmanın yeniden açıldığı konusunda bilgilendirilmediklerini ifade etmişti.

 

Natalie Wood kimdi?

 

Asıl adı Natalia Nikolaevna Zakharenkov olan Amerikalı sinema oyuncusu 20 Temmuz 1938'de doğdu ve sinema hayatı boyunca 3 kez Oscar'a aday gösterildi. Rus göçmeni bir ailenin üç kızından ortancası olan Natalie Wood'un yaşamına yön veren oyunculuk kariyerine annesinin yönlendirmesiyle başladı.

Henüz dört yaşındayken annesinin zoruyla kamera karşısına geçerek sanat hayatına adım atan Natalie, 6 yaşındayken bilinen sahne adını aldı.

Hollywood'da sekizinci filmini çevirdiği 1953'te kendisinden 23 yaş büyük olan Frank Sinatra ile ilişkisiyle gündemde olan Natalie'nin, kendisine büyük ün getiren Asi Gençlik filmi aktörlerinden Raymond Burr ile de ilişkisi olmuştu.

Hollywood'da giderek sivrilen sanatçı, Oscar adayı olduysa da kazanamadı. Birçok filmde, değişik rollerde yer aldı; seçkin ve önemli oyuncularla çalıştı. Asi Gençlik filminde başrolü paylaştığı James Dean'le yaşadığı aşk, onu derinden etkiledi.

Warren Beatty, Denis Hopper ve Steve McQueen gibi önemli oyuncular genç yıldızın yaşamında yer eden aşklardandı.

Natalie Wood, son olarak boşandığı eski eşi Robert Wagner'e gerçekten aşık olduğunu anlayınca onunla ikinci kez evlendi, ancak genç denebilecek bir yaşta hayatını kaybetti.

Wagner'la evliyken, eşinin yatından denize düşerek boğulan Natalie Wood'un sır dolu ölümü aydınlatılamamış, şüpheli olan kocası ve Christopher Walken delil yetersizliğinden serbest bırakılmışlardı.

Yaşamı boyunca boğulmaktan korkan sanatçının sonu korktuğu şekilde olmuştu.