Spor

Mehmet Demirkol'dan derbi öncesi analiz: Volkan kahraman olabilir

"Hasan Ali-Quaresma eşleşmesi ilginç olacak; karta açık bir çarpışma"

23 Eylül 2017 14:12

Fanatik yazarı ve spor yorumcusu Mehmet Demirkol, bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi analizde bulundu. Birçok kişinin ilgiyle takip ettiği beğenilen yorumcu, sarı-lacivertlilerin deneyimli kalecisi Volkan Demirel'in maçın kahramanı olabileceğini yazdı.

Demirkol ayrıca sarı-lacivertlilerde Neto-Skrtel ikilisinin Skrtel'in sakatlığı nedeniyle birlikte oynayamaması halinde Roman-Neto tandeminin Beşiktaş'ın hücumcuları Cenk-Babel ve Talisca için 'kolay lokma' olacağı görüşünü paylaştı.

Mehmet Demirkol'un Fanatik'te 23 Eylül 2017 tarihinde "Yüzleşme" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

Volkan Demirel adına gecenin kahramanı olarak içinde bulunduğu formsuzluk ve moralsizlikten çıkabilmek için ideal bir karşılaşma. O da bunun farkında. Beşiktaş’ta ise Fabri için standardı belli, eski sakarlıklarından uzaklaşmış, güvenilir bir kaleci tanımlamasını yapmak mümkün.

Caner, Ersun Yanal dönemindeki asistçi kanat performansına doğru gidiyor. Isla ise ortalarını değerlendirecek bir santrfor arıyordu. Janssen o oyuncu olabilir, bu Isla’yı da yükseltir. Neto-Skrtel ideal ama Skrtel olmaz ve Roman ile Neto sahaya çıkarsa bu ikili, Cenk-Babel-Talisca için kolay lokma olabilir.

Fener, geri çekilip savunma yaparsa Caner ve Quaresma’nın ortaları Beşiktaş’a üstünlük sağlar. O yüzden oyunun merkezine yapılacak sert baskıda Alper-Ozan-Josef’in performansı belirleyici olur. Fenerbahçe, Valbuena ve Guiliano’yu çok geri koşturmadan oynarsa maçın değil ligdeki kaderini değiştirir.

Volkan kahraman olabilir

Volkan’ın içinde bulunduğu formsuzluk ve moralsizlikten çıkabilmek için ideal bir maç. Sezon başından bu yana kalesine gelen topların yarısından fazlası gol oldu. Sadece onda değil, Fenerbahçe kaleci departmanında sorun var. Tüm bu zor durumu maçın kahramanı olarak ortadan kaldırabileceğini biliyor.

Aranan adam Janssen!

İki takımın savunma hattında hücum gücüne katkı yapan birer oyuncu var: Caner ve Isla. Caner, Ersun Yanal dönemindeki asistçi kanat oyuncusu performansına doğru gidiyor. Isla ise yaptığı ortaları değerlendirecek bir santrfor arıyordu. Janssen bu oyuncu olabilir. Janssen’in varlığı Isla’yı yükseltebilir.

Fabri’nin rolü büyük

Fabri standart iyi bir kaleci formu yakalamış durumda. Ondan ne alacağınızı biliyorsunuz. Güvenilir. Geçen yıl zaman zaman sergilediği sakarlıklardan uzaklaşmış duruyor. Ayakları Volkan’a göre çok daha iyi. Takımın savunmasında temel bir rolü var.

Kartal’ın kolay lokması

Fenerbahçe, Neto-Skrtel ikilisiyle idealini bulabilir. Ancak Roman-Neto ikilisi Cenk- Babel-Talisca için kolay lokma olabilir. Fenerbahçe orta sahasının savunmaya destek vermesi şart. Hasan Ali-Quaresma eşleşmesi ilginç olacak. Karta açık bir çarpışma.

Ve Kadıköy psikolojisi

Oyunun kaderine orta sahalar karar verecek. Fenerbahçe muhtemelen Oğuzhan ve Atiba’ya erken ve sert baskı yapmak isteyecek. Onların Pepe- Caner-Talisca üçlüsünden oyun kurma yönünde alacakları yardım belirleyici olur. Fenerbahçe açısından çıkmaz şu: Geri çekilip savunma yaparsanız Caner ve Quaresma’nın ortalarında Cenk, Babel ve Talisca; Neto-Roman ikisilisine üstünlük sağlar. O zaman Fenerbahçe oyunun merkezine sert baskı yapacak demektir. Alper, Ozan ve Josef’in performansları bir başka direkt belirleyici olacaktır. Eğer Valbuena ve Guiliano’yu çok geri koşturmadan oynayabilirlerse Fenerbahçe sadece maçın değil ligdeki kaderini değiştirir. Beşiktaş açısında işin psikolojisini idare etmek dışında bir soru işareti yok. Ne oynayacakları belli. Ama Kadıköy psikolojisi çoğu zaman insana bildiğini unutturuyor.