Ekonomi

May ve Juncker Brexit anlaşmasının reddi sonrası görüşecek

Mahmut Can Emir / İstanbul, 18 Ocak (DHA) – Avrupa Birliği Komisyonu Sözcisi Margaritis Schinas, Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in, günün ilerleyen saatlerinde bir telefon görüşmesi yapacağını duyurd

18 Ocak 2019 20:17

Mahmut Can Emir / İstanbul, 18 Ocak (DHA) – Avrupa Birliği Komisyonu Sözcisi Margaritis Schinas, Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in, günün ilerleyen saatlerinde bir telefon görüşmesi yapacağını duyurdu.
Schinas, görüşmeyi May’in talep ettiğini söyledi ve görüşmenin ne kadar belirleyici olacağını bilmediğini ekledi. Bu görüşme, basına yansıyan mesajlaşmalar dışında, Brexit anlaşması oylaması sonrasında ikili arasındaki ilk görüşme olacak.
May, 29 Mart’taki termin süresi öncesinde, anlaşmasız bir Brexit’i engellemek içiçn iki tarafın da kabul edeceği bir anlaşma yapmak istiyor. Bununla birlikte, çoğu muhalefet partisinin herhangi bir görüşme gerçekleşmeden önce bu seçeneği masadan kaldırmasını şart koşmasına rağmen, May, bloğu bir anlaşma olmaksızın bırakma olasılığını reddetti. Basında çıkan haberlerde, AB\'nin Brexit için son süreyi uzatmaya hazır olabileceğini iddia etmesine karşın, hem Brüksel hem de Londra böyle bir eylemin gerekli olmayacağını duyurdu.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir