Gündem

Köylüler harekete geçti; rengi değişen derede kıyıyan vuran balıkları yaşatmak için suda yıkadı

Cami hoparlöründen su ve ölen balıklara dokunulmaması için anons yapıldı

23 Temmuz 2018 10:28

Kütahya Domaniç'te derenin rengi değişmesinden sonra balıklar kıyıya vurmaya başladı.  Bazı vatandaşlar can çekişen balıkları dereden toplayıp temiz suda yıkayarak yaşatmaya çalıştı. 

Dere kenarında piknik yapanların yetkililere haber vermesi sonucu olay yerine, Jandarma ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri geldi. Ayrıca cami hoparlöründen su ve ölen balıklara dokunulmaması için anons yapıldı.

Güney Köyü Muhtarı Baki Karaca yaptığı açıklamada, "Buralarda bağ, bahçeler var. Diğer köyler de bundan dolayı zarar görüyor. Bu işin bir bedeli olması lazım. Kimler yaptıysa bulunup, cezalandırılmasını istiyoruz. Çok zararımız var. Bütün piknikçilerimiz geri gitti. Tüm köylü, pikniğe gelenler, hemen herkes derede ölmek üzere olan balıkları yaşatmak için çeşmelere taşıyıp, yıkadılar" dedi. Piknik yapmak için Güney Deresi'ne gelenlerden Hakkı Aykan, "Su simsiyahtı. Bir saat sonra balıklar kenara vurmaya başladı. Balıkları yaşatmak için çeşmelere taşıdık. Bu bir katliamdır" dedi.

İlçe Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri dere suyu ve balıklardan numune alarak incelenmesi için ilgili laboratuvara gönderdi. (DHA)