Dünya

İsviçre'deki bu köye taşınana 70 bin dolar verilecek

Köyü 10 yıldan önce terk edenler, ödemeyi geri vermek zorunda

22 Kasım 2017 21:46

İsviçre’de nüfusu hızla azalan bir dağ köyüne taşınan ailelere yerel yönetim 70 bin dolar (275 bin lira) ödeme yapacak. Teşviğin amacı nüfusu hızla azalan köye genç ailelerin taşınmasını cazip hale getirmek.

Sadece yedi çocuğun yaşadığı ve bu nedenle köy okulunun kapatıldığı 240 nüfuslu Albinen köyünde, yerel halkın imza toplayarak köyü cazip hale getirmesini istemesinin ardından Albinen Belediyesi köye taşınan her aileye 70 bin dolar ödeme yapmayı planlıyor.

Konseyin yakın zamanda onaydan geçireceği önergede, köye taşınan her yeni yetişkine 25 bin İsviçre frangı ve her çocuk başına 10 bin İsviçre frangı ödeme yapılması sunuluyor.  Buna göre iki çocuklu bir aile Albinen köyüne taşındığında yerel yönetim kendilerine 70 bin dolar değerinde nakit ödeme yapacak.

Ödeme 45 yaşın altındaki kişilere veya İsviçre’nin Almanca konuşulan bölgesindeki köye 200 bin dolar değerinde gayrimenkul yatırımı yapan ailelere yapılacak. On yıldan önce köyü terk edenler ise nakit ödemeyi geri vermek zorunda kalacak.