Gündem

Irak Genelkurmay Başkanı Ankara'da

Ganimi ve Akar, IKBY'nin yarın düzenleyeceğini duyurduğu referandumu konuştu

24 Eylül 2017 11:13

Kuzey Irak'ta gerilim artarken, Irak Genel Kurmay Başkanı Osman Ganimi, Ankara'ya gelerek Genel Kurmay Başkanı Hulisi Akar ile görüştü. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de düzenleyeceğini açıkladığı referandum başta olmak üzere bölgenin güvenliği ve istikrarını tehdit eden gelişmeler ele alındı.

Bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere bu sabah Ankara'ya gelen Irak Genelkurmay Başkanı Ganimi, Genelkurmay Karargahı'nda Orgeneral Akar tarafından askeri törenle karşılandı.

Ganimi, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı. Törenin ardından Akar ile Ganimi, görüşmeye geçti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akarın Irak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Osman Ganimi ile görüşmesinde, IKBY'nin 25 Eylül'de düzenleyeceğini açıkladığı gayrimeşru referandum başta olmak üzere bölgenin güvenliği ve istikrarını tehdit eden gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, Ganimi ve beraberindeki heyetin ziyaretine ilişkin açıklama yapıldı.

Ganimi ve beraberindeki heyetin, Orgeneral Akar'ın resmi davetlisi olarak temaslarda bulunmak üzere bugün Türkiye'ye geldiği belirtilen açıklamada, ziyaret kapsamında yapılan heyetler arası görüşmelerde, IKBY'nin 25 Eylül'de düzenleyeceğini açıkladığı referandum başta olmak üzere bölgenin güvenliği ve istikrarını tehdit eden gelişmelerin ele alındığı vurgulandı.

Bölgenin güvenliği ve istikrarının korunmasına yönelik işbirliği alanları ile hudut güvenliği kapsamında mevcut işbirliğinin etkin şekilde sürdürülmesi konularında da görüş alışverişinde bulunulduğu bildirilen açıklamada, ayrıca tüm terör örgütleri ile ortak mücadele kararlılığı ve Irakın toprak bütünlüğü ile siyasi birliğinin muhafaza edilmesinin öneminin bir kez daha vurgulandığı kaydedildi.