Ekonomi

Hastane de var; 4 şirket daha konkordato ilan etti

Şirketler ve şahıslar borçlarını zamanında ödeyemediği durumlarda borçlara süre istemek için konkordatoyu kullanıyor

04 Ekim 2018 13:29

Bugün İstanbul, Ankara ve Gebze’den 4 konkordato haber geldi.

Sözcü’nün haberine göre, İstanbullu ayakkabı malzemeleri üreten kimya firması Haff Kimya, Ankara’dan Aldan Hastanesi, Gebzeli Teksan Makina ve yine sondaj makinası üretimi yapan Ankaralı Delta Makina konkordato ilan etti.

TIKLAYIN - Konkordato talep etmek cep yakıyor

HAFF Kimya 

Ayakkabı ve deri bakım ürünleri ile ayakkabı finisaj kimyasalları üretimi gerçekleştiriyor.

Aldan Sağlık Hizmetleri

Minasera Aldan Hastanesi Ankara’da yer alıyor. 2016 yılı başında hizmete girmiş ve 22.800 metrekare kapalı alanda kurulu.

Delta Makina

1986 yılında Spektra Jeotek tarafından sondaj makinası ve ekipmanları üretimi yapan bir  şirket olarak kuruldu.

Teksan Makina

Alüminyum ve alüminyum alaşımlarının üretimi yapıyor.

Konkordato nedir?

Konkordato, "borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma" olarak tanımlanıyor.

İflas talebinde bulunabilecek her alacaklı, gerekçeli bir dilekçeyle, borçlu hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını isteyebilecek.

Konkordato talebi üzerine mahkeme, istenilen belgelerin eksiksiz olarak mevcut olduğunu tespit ettiğinde geçici mühlet kararı verecek ve borçlunun malvarlığının muhafazası için gerekli gördüğü bütün tedbirleri alacak.

Geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracak. Mahkemece geçici mühlet kararı ticaret sicili gazetesinde ve Basın İlan Kurumunun resmi ilan portalında ilan edilecek, derhal tapu müdürlüğüne, ticaret sicili müdürlüğüne, vergi dairesine, gümrük ve posta idarelerine, Türkiye Bankalar Birliğine, Türkiye Katılım Bankaları Birliğine, mahalli ticaret odalarına, sanayi odalarına, taşınır kıymet borsalarına, Sermaye Piyasası Kuruluna ve diğer ilgili yerlere bildirilecek.

Mahkeme, kesin mühlet hakkındaki kararını, geçici mühlet içinde verecek. Konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olduğunun anlaşılması halinde borçluya bir yıllık kesin mühlet verilecek.

İlgili Haberler