Politika

Gülen'in iadesine ilişkin belgeleri inceleyen CHP'li Özel: İnce'yi destekler nitelikte eksikler tespit edildi

"Gerekli açıklama, Kılıçdaroğlu ve İnce tarafından yapılacak"

05 Haziran 2018 14:48

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin ABD'ye gönderilen belgelerin incelenmesinin ardından "Sayın İnce'nin dile getirdiği hassasiyetler, duyduğu rahatsızlıklar, kendisine ulaşan duyumları doğrular nitelikte eksiklikler tespit edildi" açıklamasında bulundu. 

Manisa Girişimciler Derneği tarafından dün akşam düzenlenen 'MAGİDER Manisa Siyasetçilerini Dinliyor' programına konuk olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Fethullah Gülen'in ABD'den iadesiyle ilgili dosyayı inceleyen 4 kişilik heyetin ilk değerlendirmelerini açıkladı.

Habertürk'ten Ahmet Ünsal'ın haberine göre, Özel şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, Fethullah Gülen'in iadesinin usulüne uygun yapılmadığına ilişkin kendisine ulaşan bilgilerden sonra bu konuyu gündeme getirmiştir. Ardından bu konu bir polemiğe dönüştürülmüş. Belgelerin oluşturduğumuz uzman kişiler tarafından incelenmesi talebimiz oldu. Bu talebe cevap verildi. Pazartesi günü 4 kişiden oluşan 2'si milletvekilimiz, 2'si de konunun uzmanı hukukçudan oluşan heyetimiz incelemelerini tamamladılar. 5 saati geçen incelemelerin sonucunda bize heyetimizden verilen bilgi gerekli incelemeleri yaptıklarını, kendilerine evrakların gösterildiğini, yaptıkları incelemelerde Sayın İnce'nin dile getirdiği hassasiyetler, duyduğu rahatsızlıklar, kendisine ulaşan duyumları doğrular nitelikte eksiklikler tespit ettiklerini ifade ettiler."

Heyetin rapor yazdığını söyleyen Özel, "Rapor cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce ve genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulacak. Detaylı açıklamalar sayın İnce ve genel başkanımız tarafından önümüzdeki gün ve saatlerde yapılacaktır" dedi.