Spor

Galatasaray'dan Şampiyonlar Ligi'ne fırtına gibi başlangıç

Sarı-kırmızılı takım Şampiyonlar Ligi D grubu ilk maçında Rus ekibi Lokomotiv Moskova'yı 3-0 mağlup etti

18 Eylül 2018 20:22

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D grubu ilk maçında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını 3-0 mağlup etti.

Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 4-1 yendikleri karşılaşmanın ilk 11'inde yer alan Ozan Kabak ve Sinan Gümüş'ü yedeğe çekti. Terim, kırmızı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa maçında oynayamayan Younes Belhanda ile o müsabakada yedek olan Fernando Reges'i, Lokomotiv Moskova karşısında görevlendirdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, 9. dakikada sol kanatta topla buluşan Garry Rodrigues'in golüyle 1-0 öne geçti. Sol kanattan kaleye sokulan Rodrigues topu sağına çekerek yaptığı düzgün vuruşla kaleciyi avlamayı başardı.

İlk yarının kalan dakikalarında oyunda dengeyi sağlayan Rus ekibi tehlikeli ataklar geliştirmesine rağmen Galatasaray, skoru korumayı başardı ve devre arasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarının 67. dakikasında Galatasaray, farkı 2'ye çıkardı. Kazandığımız serbest vuruşta topun başına geçen Eren Derdiyok golünü attı ve Galatasaray'ı rahatlattı.

Karşılaşmanın 87. dakikasında Badou Ndiaye, ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun alanını terketti.

90+3'te Galatasaray Emre Akbaba'nın ceza sahasında yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Topun başına geçen Selçuk İnan topu ağlara gönderdi ve farkı 3'e çıkardı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçından 3-0'lık skorla galip ayrılırken 3 puanın sahibi oldu.