Spor

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Vitor Pereira, Çin'de tarih yazdı

Pereira 3 farklı ülkede şampiyonluk yaşayan 3. Portekizli çalıştırıcı oldu

07 Kasım 2018 20:41

Fenerbahçe'de 2015-2016 sezonunda şampiyon olamadıktan sonra görevden alınan Vitor Pereira, Çin ekibi Shanghai SIPG'ye tarihinin ilk şampiyonluğunu yaşattı.

Portekizli teknik adam, Çin Ligi’nin 29. haftasında Beijin Renhe’ye karşı aldığı 2-1’lik galibiyetin ardından şampiyonluğunu ilan etti.

Sözcü Skor'un haberine göre daha önce önce Porto ve Olympiakos takımlarıyla şampiyonluk yaşayan 50 yaşındaki teknik adam, Jose Mourinho ve Artur Jorge ile birlikte 3 farklı ülkede bu başarıya ulaşan 3. Portekizli çalıştırıcı oldu.

Pereira bu şampiyonlukla Guangzhou Evergrande’nin üst üste 7 yıllık şampiyonluk serisine de son vermiş oldu. Öte yandan ligin ikincisi Guangzhou Evergrande takımında ise Beşiktaş’ın eski yıldızı Anderson Talisca forma giymekte.

Pereira'nın Fenerbahçe performansı

Portekizli teknik adam Vitor Pereira’nın 11 Haziran 2015’te başlayan Fenerbahçe macerası 14 ay sürmüştü. Süper Lig, Avrupa Kupaları ve Türkiye Kupası’nda istenilen sonuçları alamayan Pereira, bir sonraki sezon da takımın başında kalmıştı. Ancak Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda Monaco’ya elenildikten sonra görevine son verilmiş ve Süper Lig’de yeni sezonu göremeden takımdan ayrılmıştı. Pereira, Fenerbahçe’nin başında çıktığı 62 maçta 38 galibiyet, 15 beraberlik ve 9 yenilgi aldı.