Gündem

Erdoğan: Millet kıraathaneleri kuracağız; içeride kahvesi, keki olacak...

"Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi 24 saat açık"

08 Haziran 2018 01:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Millet kıraathaneleri kuracağız. İskambil oynanan değil, kitaplarla döşeli, içeride kahvesi, keki olacak. Ücretsiz, 24 saat açık olacak" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, "Ülkemize kazandırdığımız eserler, milletimiz nezdindeki ibra belgelerimizdir, berat belgelerimizdir." dedi

Muhtarlarla bir araya geldiği iftar programında konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

Millet Kıraathaneleri kuracağız. İskambil oynanan değil, kitaplarla döşeli, içeride kahvesi, keki olacak. Gençlerimiz yaşlılarımız gelecek. Hem kitabını okuyacak, hem kekini alacak, çayını kahvesini alacak; ücretsiz, ücretsiz. 24 saat açık olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi 24 saat açık. Bun sadece ulusal değil uluslararası bazda ses getirecek. Rahmi Kışlası'nı da kütüphaneye çeviriyoruz.

İnşallah 24 Haziran'dan sonra daha büyük, daha iddialı hedeflerle milletimizin hizmetinde olacağız.

Kapatmakla milletimize hizmet verilmez. Yalanla iftira ile elde edilecek hiçbir başarı olmaz. Milletimize eser kazandırmaya hizmet vermeye devam edeceğiz. Türkiye'nin yaşadığı değişimin dönüşümün kat ettiği mesafenin en büyük şahidi de siz muhtarlarımızsınız. Sizlere İçişleri bakanlığımız birer form verdi. Sizler o forma şikayetlerinizi kaydedeceksiniz. İçişleri Bakanlığımız da bunları taklip edecek, ilgili bakanlıklarımız da sorunları çözecek.

Türkiye'nin bundan 16 yıl önceki haliyle şuan ki halini zihninizde canlandırın. 18 yılda 284 bin dersliği ülkemize kazandırdık. Ülkemizde ne kadar öğretmen vardı biliyor musunuz? 526 bin buna 580 bin öğretmen ekledik.

CHP lideri atanamayan öğretmenleri atayacağım diyerek yalan söylüyor. Önüne geleni ben atayacağım dersen bunu başarman mümkün değil. Ana muhalefetin başındaki zat sobalara döneceğiz diyor. Bunların başka derdi yok.

CHP'nin iktidarda olduğu yıllarda sınıflarda 75 öğrenci vardı. Doğalgaz yoktu, sınıflarda sobalar vardı. Üniversite sayısını 76'dan 207'ye çıkardık. En büyük devrimlerden birini sağlıkta gerçekleştirdik. Eski hastanelere sağlam girsen hasta çıkardın. Hastanelerimize 164 bin yatak vardı, buna 130 bin modern yatak ilave ettik.

Biz geldiğimizde 276 baraj vardı, biz bunlara 525 tane daha ekledik. Havayolunu halkın yolu haline getirdik. İstanbul'a belediye başkanı olduğumdan başkanlığı CHP'den aldım. İstanbul'da çöp dağları vardı .Ümraniye'de çöplük patladı ve 39 vatandaşımız orada öldü. Biz geldik o çöplüğü yok ettik.