Gündem

Ege'de bindiği mülteci botunda yaşamını yitiren kemancı Barış Yazgı için hiçbir işlem yapılmadı

Şüpheliler hâlâ tespit edilmedi

03 Ağustos 2017 18:49

Belçika'daki ağabeyinin yanına gitmek üzere mültecilerle bindiği botun devrilmesi sonucu hayatını kaybeden ve kemanıyla birlikte bulunan Barış Yazgı adlı genci ölüme götürenler hakkında hiçbir işlem yapılmadı.

Tutanaklara göre bottakileri ölüme götüren kaçakçılar hakkında bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadı. Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre Küçükkuyu Kolordu Komutanlığı Destek Timi tarafından tutulan 25 Nisan 2017 tarihli tutanağa göre Ege’nin Yunanistan tarafında devriye görevini yapan bir NATO gemisi, Yunan karasularında bir erkek cesedi buldu. Başka cesetlerin olabileceği Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirildi. Bunun üzerine saat 12.28’den itibaren Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı tarafından arama kurtarma faaliyeti başlatıldı.

Kemanı da denizdeydi

Saat 15.20’de denizde 2 erkek cesedi bulundu. Birinin üzerindeki kimlik kartından Barış Yazgı olduğu tespit edildi. Yazgı’nın üzerinde keman çantası, keman, yay, keman aparatı, indirimli taşıma kartı ve bir İngilizce sözlük bulundu. Üzerinden 450 Euro, 245 dolar ve 100 Suriye lirası çıktı. Yunan karasularında arama kurtar faaliyeti yapan gemilerden alınan bilgiye göre Yunan bölgesinde de 9 cesedin bulunduğu ve iki kişinin de sağ kurtarıldığı ifade edildi. Bu kişilerin 23 kişi halinde bindikleri botla Midilli’ye giderken botun su alması üzerine battıkları öğrenildi.

Ailesi tarafından savcılığa sunulan dilekçede, Yazgı’yı yurtdışına çıkaran Zeus Marine Taşımacılık adlı şirketin sorumlu olduğu belirtilerek, “Kardeşimizi bu şirket yetkililerinin yurtdışına kaçak yollarla kaçırma şüphesi bulunmaktadır“ denildi. Ancak bugüne kadar şirket yetkilileri hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Avukat Melis Söylemez ve Efkan Bolaç, şüphelilerin hâlen tespit bile edilmediğini ifade etti.