Bilim / Teknoloji

Dünyanın en iyi Dota 2 oyuncuları, Elon Musk'ın yapay zekasına mağlup oldu

Elon Musk, yapay zekaların geliştirilmesine yönelik eleştirileriyle tanınıyor

14 Ağustos 2017 20:43

Yapay zekaların geliştirilmesi konusunda en ciddi muhalif seslerden biri olan Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk'tan dikkat çeken bir adım geldi. "Yapay zekalar Kuzey Kore'den daha tehlikeli" diyen ve yapay zekaların insanlığın sonunu getirebileceğini iddia eden Elon Musk tarafından geliştirilen yapay zeka OpenAI, dünyanın en iyi Dota 2 oyuncularını mağlup etmeyi başardı.

WebTekno'da yer alan habere göre, Elon Musk'ın kâr amacı gütmeyen kuruluşunun mühendisleri ve bizzat Elon Musk'ın geliştirdiği Dota 2 yapay zekası, gerçek zamanlı öğrenme eğilimi sayesinde kısa süre içinde birkaç oyuncuyu yenebilir hale gelmişti. Ancak artık birkaç oyuncudan daha fazlası bulunuyor, yapay zeka, dünyanın en iyi oyuncularına meydan okuyor. Musk'ın yapay zekası ile ilk kez e-spor dalındaki gerçek bir profesyonel rakip, yapay zeka tarafından mağlup edildi.


 
Yapay zekanın yaptıkları ilk başta sınırlıydı ve oyuncuların yapay zekayı yenmesi çok da zor sayılmazdı ancak sonrasında yapay zekanın öğrenme yeteneği işleri değiştirdi. Dota 2 profesyonel oyuncusu Danil Ishutin (Dendi), yapay zeka botuyla 1 v 1 maç yaptı. Botun seri ve ezici manevraları yüzünden bota karşı pek fazla hamlede bulunamayan Dendi, iki kez yenilerek maçı kaybetti. Dendi, maç sonrasında, "Bot tıpkı insan gibi hissediyor ve hareket ediyordu ama başka bir şey gibiydi" dedi.

Dota 2, normalde 5 oyuncudan oluşan iki takımın birbirlerini yok etmeye çalışması üzerinde kurulu bir oyundur. Oyunda eşsiz 113 oynanabilir kahraman bulunur ve kahramanların yenetekleri ayrıdır.  Şimdiyse Musk, ilerleyen şampiyonalar için yapay zekayı daha da geliştireceklerine ve 5 v 5 maçların yapılacağına dikkat çekiyor. Öğrenme becerisi sayesinde yapay zeka, şimdiden dünyanın en iyi oyuncularına meydan okurken, daha gelişmiş versiyonu kim bilir neler yapabilir.