Gündem

Dışişleri Bakanı: Artık gerçek anlamda yeni Türkiye var

"Yeni Türkiye'de istikrar, güven olacak, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacak"

17 Nisan 2017 00:09

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi olmayan anayasa değişikliği referandum sonuçlarına ilişkin olarak "Artık gerçek anlamda yeni Türkiye vardır. Yeni Türkiye'de istikrar, güven olacak, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacak." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, AKP İl Başkanı Rıza Sümer, AKP Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Antalya Büyükşehir Başkanı Menderes Türel, ellerinde bayraklarla platformdan halkı selamladı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, AKPGenel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklama yapacağını ve bu yüzden detaylara girmeyeceğini söyledi.

"Artık gerçek anlamda yeni Türkiye vardır. Yeni Türkiye'de istikrar, güven olacak, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacak." diyen Çavuşoğlu, dava arkadaşlarına, teşkilatlara, sandık başında bekleyen gönüllülere ve bu dava için bugüne kadar gönül vermiş, çalışmış herkese teşekkür etti.

Antalya'da ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Sizlerle gece gündüz çalıştık. Gitmedik yer bırakmadık, girilmedik ev, varılmadık iş yeri bırakmadık. Bu bakımdan da vicdanen rahatız. Türkiye'de 'evet'in çıkması için elimizden gelen katkıyı sağladık. Her seçimde olduğu gibi fedakarca, hiçbir menfaat gütmeden, kutlu yolculuk için, Türkiye Cumhuriyeti için, vatan, millet için, bayrağı için, devleti için çalışan tüm dava arkadaşlarıma gönülden şükranlarımı sunuyorum. Sizlerle beraber çalışmak, omuz omuza çalışmak, sizlerle bu kutlu yolculukta yürümek bizim için onurdur, şereftir."

 

"Kazanan Türkiye oldu"

 

Milletvekili Mustafa Köse de tarihi bir anı yaşadıklarını belirterek, verdikleri oylarla yaptıkları çalışmalarla toplantı ve mitinglerle tarihe şahitlik ettiklerini söyledi.

Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, bu referandumda yedi düvelle savaştıklarını, o yüzden aldıkları sonucun "helal" olduğunu ifade etti.

Milletvekili Samani, sonuçların Türkiye için hayırlı olduğunu vurgulayarak, bundan sonraki süreçte sürekli istikrar, büyüme ve kalkınma olacağını anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ise yeni bir sayfa açıldığını ve buna şahitlik ettiklerini belirterek, Türkiye'de "hayır" diyenlerin de bu sonuçtan kazançlı çıkacağını vurguladı.

AKP İl Başkanı Sümer, kazananın Türkiye olduğunu, zorlu bir süreç yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından havai fişek gösterisi yapıldı, müzikler eşliğinde vatandaşlar eğlendi.