Kültür-Sanat

'Digilogue Summit-Future Tellers 18'de sanatın ve teknolojinin geleceği konuşulacak

Digilogue Summit- Future Tellers'18, 19-20 Ekim tarihlerinde Zorlu PSM'de gerçekleşecek.

25 Eylül 2018 18:35

Zorlu Holding’in Zorlu PSM ile birlikte hayata geçirdiği Digilogue’un her yıl gerçekleştirdiği, bilginin, yaratıcılığın, algoritmaların ve verinin, açık ve kapalı kullanımlarını odağına alan Digilogue Summit- Future Tellers’18, 19-20 Ekim tarihlerinde Zorlu PSM’de gerçekleşecek.

“Yeni Öğrenme” (Kişi ve/veya Makine), “Veri Çağında Profil Oluşturma”, “Toplum ve Kültür Üzerinde Algoritmaların Etkisi”, “Dijital Alanlarda Kullanıcının Gizlilik ve Yasal Hakları ile Özgürlükleri” alanında üreten, öğreten ve araştıran isimler Digilogue Summit – Future Tellers’18’de bir araya gelecek.

27 Eylül’de Walt Disney Concert Hall’de sergilenecek “WDCH Dreams” isimli görsel-işitsel performansının ardından zirvede konuşmacı olacak, çağımızın önemli yeni medya sanatçılarından biri olan Refik Anadol; openFrameworks gibi açık kaynak sanat mühendisliği araçlarına katkıda bulunan Kyle Mcdonald; kod ve sanatın kesiştiği konular üzerine atölye çalışmaları yapan ve dersler veren Gene Kogan; teknolojinin sosyal ilişkilerimize olan etkilerini sanatsal projelere dönüştüren Lauren McCarthy; kendisini yeni bir ifade ve oyun tarzları keşfetmeye adayan yeni medya sanatçısı Zach Lieberman ve daha birçok sanatçı, akademisyen ve iş insanı Digilogue Summit – Future Tellers’18’de yer alacak.

19 – 20 Ekim tarihlerinde 3. kez Zorlu PSM’de gerçekleşecek Digilogue Summit – Future Tellers’18, sanatın geleceğine ışık tutan ve teknolojinin sosyokültürel yansımalarını merkezine alan konuşmacılara iki gün boyunca ev sahipliği yapacak. Etkinliğin ilk gününde paneller ve konuşmalar yer alırken; 2. gününde atölye çalışmaları yapılacak.

Sanatın ve teknolojinin izinde; Refik Anadol

Çağımızın önde gelen yeni medya sanatçılarından biri olan Refik Anadol, “Infinity Room” isimli projesiyle Türkiye’de ilk kez 2015 yılında gerçekleşen Zorlu PSM ev sahipliğindeki “40 metre // 4 duvar // 8 küp” sergisinde yer aldı. 2016 ve 2017 yıllında Digilogue Summit – Future Tellers’ta konuşmacı olarak sanat ve teknoloji meraklılarının karşısına çıkan Refik Anadol, bu sefer 27 Eylül’de Walt Disney Concert Hall’in büyüleyici mimari üzerinde sergilenecek “WDCH Dreams” isimli görsel-işitsel performansının ardından Digilogue Summit – Future Tellers’18’e konuk olacak. Los Angeles Philharmonic’in 100 yıllık tarihindeki milyonlarca fotoğraf, basılmış programlar, ses ve video kayıtlarından oluşan 44.5 terabyte’lık devası bir datayı yorumlayarak eşsiz bir çalışmaya imza atmaya hazırlanan Refik Anadol, “Teknoloji, insanlığın aynasıdır.” söyleminin temelini oluşturan konuşmasıyla zirve takipçilerinin karşısına çıkacak.

Geleceğe açılan bir kapı: Digilogue Summit-Future Tellers’18

“Açık Kaynak Hareketi” ve “Yeni Öğrenme” temaları odağındaki Digilogue Summit – Future Tellers’18’in konuşmacıları arasında; openFrameworks gibi açık kaynak sanat mühendisliği araçlarına katkıda bulunan ve sanatçıların yeni algoritmaları yaratıcı bir şekilde kullanabilmelerine olanak sağlayan araçlar geliştiren Kyle Mcdonald, kod ve sanatın kesiştiği konular üzerine atölye çalışmaları yapan ve dersler veren Gene Kogan, gözetim, otomasyon ve ağ kültürü konularının sosyal ilişkilerimizi nasıl etkilediğini inceleyen sanatçı Lauren McCarthy, kendisini yeni bir ifade ve oyun tarzları keşfetmeye adamış yeni medya sanatçısı Zach Lieberman, bilim, sanat ve teknoloji ekseninde çalışan araştırmacı Ebru Yetişkin, Google’da program yöneticisi olarak çalışan Eda Aksoy, işleri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Asya’daki birçok müze ve galeride gösterime sunulan Casey Reas, “Big Data” ve sadakat konuları üzerine birçok konferansta konuşmacı olarak yer alan Kına Demirel, Bilişim Hukuku alanında akademik ve profesyonel olmak üzere yoğun çalışmaları olan Av. Gönenç Gürkaynak, SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Meriç Öner, dijital diplomasi yüksek lisans dersleri veren Gökhan Yücel, kök hücre çalışmalarıyla pek çok kongrede konuşmacı olarak bulunan İnci Kadribegiç ve daha pek çok isim yer alıyor.

 

Digilogue hakkında:

Zorlu Holding’in DNA’sında yer alan inovasyon, teknoloji ve tasarım kavramları ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin dijital sanata olan yenilikçi yaklaşımı, Digilogue platformunda somutlaşıyor. Günümüzün en önemli kavramlarından biri haline gelen “dijital dönüşüm” ekseninde etkileşim, keşif ve farkındalık yaratan bir mecranın eksikliğini gidermek amacından hareket ediyor. Günümüz teknolojisini odağına alarak alanının uzmanlarıyla ilgilileri bir araya getiren platform; düzenlediği paneller ve zirvelerin yanı sıra çatısı altında ortaya çıkan eserlere ve projelere destek oluyor. Bu projelerin üretiminden geniş kitlelere ulaşmasına kadar tüm aşamalarını da sahipleniyor. Dijital dönüşümün mimari, müzik, sanat, moda, sinema gibi farklı alanlarla kesişmesi sonucunda tüm yaratıcı endüstrileri etkilemesinden hareketle Digilogue, dijitalleşme üzerine merak uyandırmayı, soru sormayı ve disiplinlerarası diyaloglar geliştirmeyi hedefliyor.

Digilogue’un dijital dönüşümün kitleler üzerindeki öneminin altını çizdiği ve her sene desteğini tekrar sunduğu işler arasında teknoloji ve sanatın buluştuğu, dünyaca ünlü elektronik müzik festivali Sonar Istanbul ve +D sponsorluğunun yanı sıra Türkiye’den yaratıcılarla yurt dışından alanının lider isimlerini kapsamlı bir programda bir araya getirdiği Future Tellers projesi bulunuyor. Digilogue’un ses getirdiği çalışmalar arasında, aynı anda beş duyuya hitap eden Audint Sergisi; felsefe ve oyunu birleştirerek Oscar değerlendirmesine seçilen ilk oyun olan Everything Sergisi; British Council ile seçilmiş Türk sanatçıları, Birleşik Krallık’tan önde gelen yaratıcı bir ekiple buluşturduğu Alt City projesi ve sonrasında ortaya çıkan Across the Line sergisi bulunuyor. Türkiye’nin ilk güzel sanatlar yeni mezun platformu Base Istanbul’a da dokunan Digilogue, bugüne kadar 21 bin kişiye ulaşarak kendi alanındaki öncü konumunu koruyor.