15 Temmuz Darbe Girişimi

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun AKP'li üyesine göre CHP de şüpheli!

Kılıçdaroğlu’nun komisyona davet edilip edilmeyeceği henüz belli değil

26 Kasım 2016 00:41

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda AKP'li üye, 30 Mart seçimlerinde cemaatin CHP’ye desteğine ilişkin iddialar öne süren eski İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in disiplin dosyasını kendisinden ya da CHP Genel Merkezi’den  istenmesini gündeme getirdi.

DSP döneminin en genç bakanlarından Tayyibe Gülek’in ailesine ait İstanbul Beylikdüzü’ndeki 70 dönümlük bir arazinin Fatih Üniversitesi’ne bağışlandığı iddiası için bir araştırma yapılması da komisyonda gündeme geldi.

CHP’nin ‘FETÖ’ ilişkisi iddialarının 17-25 Aralık sonrasında arttığı savlarını öne süren Komisyonun AKP kanadından bazı üyeler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  ABD ziyaretini de sorguluyor. Kılıçdaroğlu’nun komisyona davet edilip edilmeyeceği henüz belli değil.

“Kılıçdaroğlu ABD’de şahsa ait enstitüde”

 

AKP’nin CHP’ye yönelik izlenecek adımların ipuçları komisyonun son toplantısında Başkanvekili Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın konuşmasına da şöyle yansıdı:

SELÇUK ÖZDAĞ  (Manisa)  –  Fetullah Gülen Hareketi 1970’lerde çıkmış, kırk yıllık bir hareketin bugünkü durum geçmişin toplamıydı. Bir yıl içerisinde bizim dönemimizde büyümediler. 17 - 25 Aralık  öncesi Sayın Kılıçdaroğlu’nun da Amerika’da bu şahsa ait olan bir enstitüde görüşme yaptığını biliyoruz. Burada Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilleri de bunların televizyonlarına çıktı,  görüştü  bunlar olup  bittikten  sonra. Hatta, kayyumlar atandığı zaman…

SELÇUK ÖZDAĞ  ( Manisa)  - … Buraya giderek,  burada protesto ettiler, bunu yaptılar.  Çok özür dilerim, sorumu size sormayacağım, sadece bir tespit yapmak için sordum, sorumun muhatabı siz değilsiniz.

SELÇUK ÖZDAĞ  (Manisa)  –  Buraya eğer Birgül  Ayman  Güler  Hanımefendi  gelmiş  olsaydı,  kendi isine  niçin  paralelle  iş birliği  yaptığını soracaktım ama gelmedi.  Gelmesini de çok arzu ediyorum  hanımefendinin.  Hatta bugün bir dilekçe yazdım komisyonumuza,  şunu yazdım.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine bir dilekçe gönderilmesini istedim.  Birgül Ayman Güler’in  disiplin  dosyasının tamamının  Komisyonumuza  gönderilmesini  istedim  madem  gelmiyor  diyerek.