Gündem

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Ekonomik kurtuluş savaşını veriyoruz

''Tarihin bize defalarca gösterdiği bir durum var, bizim bizden başka dostumuz yok''

13 Ağustos 2018 16:23

ABD ile Türkiye arasındaki gerilim sürerken Türk Lirası da döviz karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral konuya ilişkin olarak yaptığıo yorumda Türkiye'nin 'ekonomik kurtuluş savaşı' verdiğini söyledi.

Müttefik olarak kabul edilen ülkelerden Türkiye'ye tehdit niteliğinde açıklamalar geldiğini belirten Saral, ''Bizim bizden başka dostumuz yok'' diyerek ''Allah bu savaşta yar ve yardımcımız olsun'' ifadesini kullandı.

Oktay Saral'ın kişisel twitter hesabında yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

''Ekonomik kurtuluş savaşını veriyoruz. An geliyor döviz makroekonomik göstergelerden farklı şekilde değişiklikler gösteriyor, an geliyor müttefikimiz kabul edilen ülkelerden tehdit niteliğinde açıklamalar duyuyoruz.

''Her birinde şaşkınlığımız bir kat daha artarken, dili, dini, ırkı, mezhebi farketmeksizin Türk kimliği ile bu topraklarda üreten, gelecek güzel yarınlara inanan 80 milyon olarak mücadelemize devam ediyoruz.

''Hiç şüphesiz ki; bugün dünden hepimiz için daha farklı. Önümüzdeki sınavın farkında olarak eskisinden daha fazla üretmeliyiz. Daha fazla çalışmalı, daha çok yerli malı tercih etmeliyiz.

''Allah bu savaşta yar ve yardımcımız olsun''

''Hiçbir şey yapamıyorsak çevremizi temiz tutmak dahi bu ülkeye bir hizmet olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz.

''Şimdi yanınızda bulunan kişilere iyi bakın. Ve onlara sıkıca sarılın. Unutmayın gelecek güzel günleri yanınızdakilerle, ülkece 80 milyon ile inşa edeceğiz. Artık sözleri bırakıp eyleme geçme vakti.

''Tarihin bize defalarca gösterdiği bir durum var; bizim bizden başka dostumuz yok. İşte bu şiar ile hemen şuandan itibaren daha çok üretmeye, çalışmaya başlayalım.

''Geleceği birlikte inşa edeceğiz. İyi ki varız. İyi ki bir’ iz. Allah bu savaşta yar ve yardımcımız olsun.''