Gündem

Cizre'ye yürümek isteyen HDP'lilere müdahale: 150 gözaltı

HDP'li Atalan: Vali'den haber beklerken müdahale oldu

02 Şubat 2016 22:34

Mardin'in Nusaybin ilçesinin Girmeli Mahallesi'nde, Şırnak'ın Cizre ilçesine operasyonların bitmesi ve sokağa çıkma yasağının kalkması için yürümek isteyen ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu HDP ve DBP'lilere, polisin müdahale etmesi sonucu 150 kişi gözaltına alındı. 

Radikal'in haberine göre, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek için Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Girmeli Mahallesi'nde nöbet eylemi yapan HDP ve DBP'liler, bu sabah İpek Yolu üzerinden Cizre'ye yürümek için hazırlık yaptı. Aralarında HDP milletvekilleri Ali Atalan, Bedran Öztürk, Burcu Çelik Özkan ve Tuba Hezer'in de bulunduğu grubun etrafını saran güvenlik güçleri, yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyledi.

 

Polis müdahale etti

 

Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince yürümekte ısrar eden gruba, polis göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. Grubun da polise taşlarla karşılık vermesi üzerine olaylar çıktı. Bir süre olaylar devam ederken, güvenlik güçleri bölgede önlemlerini artırdı.

 

150 gözaltı

 

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin Girmeli Mahallesi'nde, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne yürümek için ısrar edince, polis ile jandarmanın müdahale ettiği grupla birlikte olan HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, müdahale sırasında 150'ye yakın kişinin gözaltına alındığını ve askerlerin kendilerinden mahalleyi boşaltmalarını istediğini iddia etti.

 

"Vali'den haber beklerken müdahale oldu"

 

Gözaltına alınanların Girmeli Jandarma Karakolu'na götürüldüğünü belirten Atalan, "Biz daha Mardin Valisi ile iletişim halinde iken ve kendisinden haber beklerken müdahale gerçekleşti. Çok sayıda kişi yaralandı ve gazdan etkilenenler bayıldı. Şimdi bizden 12 gündür nöbet eylemini gerçekleştirdiğimiz buradan çıkmamızı istiyorlar. Burada bir taziye evinde kalan insanlardan mahalleden ayrılmaları isteniyor" dedi.