Gündem

CHP'li vekilin paylaştığı Adil Seçim Platformu faturası sosyal medyada tepki çekti

"Sözüm ona bu gazeteciler beni arayıp maliyeti sorsa faturaları gönderebilirdim"

04 Temmuz 2018 14:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP öncülüğünde sivil toplum örgütleri ile birlikte gerçekleştirilen Adil Seçim Platformu organizasyonunun, 7 milyon lira ödediği iddiasına Twitter'dan "fatura" fotoğrafı yayımlayarak yanıt verdi. Ancak paylaşılan faturaya sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

24 Haziran seçimleri geride kaldı ama seçim gecesi yaşananlar ve CHP'nin seçim sonuçlarına yönelik açıklamaları ile ilgili tartışmalar bitmedi. Sandık başı verilerini paylaşan Anadolu Ajansı'na alternatif olarak geliştirilen Adil Seçim Platformu, seçmenlerin beklentilerini karşılayamadıklarını açıklayarak seçmenden özür dilemişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel, CHP öncülüğünde sivil toplum örgütleri ile birlikte gerçekleştirilen Adil Seçim Platformu organizasyonunun, 7 milyon lira ödediği iddiasına Twitter'dan "faturalı" yanıt verdi. Adıgüzel, “CHP’nin sistemi çalışmadı yalanıyla bizleri hedef gösterme gayretleri boşa çıkınca şimdi de Adil Seçim Mobil Uygulaması’na 7 milyon lira ödediler yalanıyla sahneye çıktılar. Sözüm ona bu gazeteciler beni arayıp maliyeti sorsa faturaları gönderebilirdim. Faturalar ektedir” diye yazarak yaklaşık 80 bin liralık faturayı paylaştı.

Öte yandan seçim sonuçlarıyla ilgili teknolojik bir altyapı kurulması sırasında el yazısıyla fatura kesilmesi sosyal medyada tartışma konusu oldu.