Gündem

CHP'li Biçer, 'Çılgın Çoraplar' etkinliğine destek verdi: 4 doktordan biri intiharı düşünüyor

Doktorlar, çalışma koşullarına dikkat çekmek için renkli çoraplar çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada '#CrazySocks4Docs' hastagı ile paylaşıyor

01 Haziran 2018 18:31

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer,  doktorların zihinsel ve ruhsal sorunlarına dikkat çekmek için dünya genelinde yapılan ‘Çılgın Çoraplar’ etkinliğine destek verdi. Biçer, 4 doktordan 1'inin intiharı düşündüğünü, 5 doktordan 1'inin ise depresyon tedavisi gördüğünü iddia etti. 

Dünyanın pek çok ülkesinde doktorlar, çalışma koşullarına dikkat çekmek için renkli çoraplar çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada '#CrazySocks4Docs' hastagı ile paylaşıyor.

Tıp doktoru olan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, sağlık çalışanlarının zihinsel ve ruhsal sorunlarına dikkat çekmek için dünya genelinde yapılan 'Çılgın Çoraplar' etkinliğine destek verdi. İki ayağına farklı çoraplar giyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Biçer, her 4 doktordan 1'inin intiharı düşündüğünü, 50 doktordan 1'inin intihara teşebbüs ettiğini, 5 doktordan 1'inin depresyon tedavisi gördüğünü öne sürdü.

Sağlık çalışanlarının ruh sağlığına dikkat çekmek istediklerini dile getiren Dr. Biçer, "Sağlık çalışanlarının üzerinde performans sisteminin uygulanması nedeniyle yoğun bir baskı var. Her şey ticarete dönüştü. İnsan sağlığını birinci planda tutmak üzere eğitim almış hekimler bu sisteme uyum sağlamakta güçlük çekiyor. Hekimlerin giderek artan intihar oranları rakamlarla belli. Sağlık Bakanlığı'ndan bu rakamları istediğimizde sağlıklı verilere ulaşamıyoruz. Çeşitli kuruluşların yaptığı araştırmalarda antidepresan kullanımının arttığını görüyoruz. Doktorlar işe gelirken mutlu gelmiyor" diye konuştu.

 

","articleSection":"Gündem","publisher":{"@type":"Organization","name":"T24","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://t24.com.tr/logo.png"},"sameAs":["https://www.facebook.com/T24comtr","https://www.instagram.com/t24comtr","https://twitter.com/t24comtr"],"url":"https://t24.com.tr","contactPoint":[{"@type":"ContactPoint","contactType":"customer service","email":"[email protected]","areaServed":"TR","url":"https://t24.com.tr"}]},"datePublished":"2018-06-01T18:31:00+03:00","genre":"News","mainEntityOfPage":"https://t24.com.tr/haber/chpli-bicer-cilgin-coraplar-etkinligine-destek-verdi-4-doktordan-biri-intihari-dusunuyor,641421","author":{"@type":"Organization","name":"T24","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://t24.com.tr/logo.png"},"sameAs":["https://www.facebook.com/T24comtr","https://www.instagram.com/t24comtr","https://twitter.com/t24comtr"],"url":"https://t24.com.tr","contactPoint":[{"@type":"ContactPoint","contactType":"customer service","email":"[email protected]","areaServed":"TR","url":"https://t24.com.tr"}]},"url":"https://t24.com.tr/haber/chpli-bicer-cilgin-coraplar-etkinligine-destek-verdi-4-doktordan-biri-intihari-dusunuyor,641421"}]