Gündem

Bülent Kayabaş son yolculuğuna uğurlandı

Kayabaş için ilk tören Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlendi

21 Nisan 2017 15:26

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Bülent Kayabaş, Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

DHA'nın haberine göre, Kayabaş için ilk tören Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlendi. Buradaki töreninin ardından Kayabaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşı Teşvikiye Camii'ne getirildi. Usta oyuncunun naaşı cenaze arabasına konduğu sırada sinema ve tiyatro oyuncusu Ali Poyrazoğlu'nun gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, törenin düzenlendiği Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin önemli kısmının boş olmasına sitem etti.

Bülent Kayabaş'ın Türk bayrağına sarılı tabutu saat 09.50 sıralarında Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ne getirildi. Törene ünlü sanatçının eşi Selma Kepekli Kayabaş, oğlu Ümit Kayabaş ile eski eşi oyuncu Nur Sürer başta olmak üzere sevenleri ve sanatçı dostları katıldı.

Rutkay Aziz, Ali Poyrazoğlu, Süha Uygur, Gazeteci Nedim Şener, Doğa Rutkay, Orhan Aydın gibi isimler de törende yer aldı. Saygı duruşuyla başlayan törende Bülent Kayabaş'ın sanat yaşamı anlatıldı.

"Ona veda edemiyorum"

Oğlu ve eşi törende gözyaşlarına hakim olamadı. Ümit Kayabaş aile adına duygusal bir konuşma yaptı. Konuşmakta zorlanan Kayabaş, "Bülent Kayabaş'ın herkes için farklı bir anlam taşıdığını biliyorum. Onun oğlu olmaktan gurur duydum. 30 yılda babam, bir evlada verilebilecek her şeyi verdi. O gür ve istediği zaman korkutucu olan sesini bana hiç yükseltmedi. Ona veda edemiyorum çünkü beni daha çok gülümseteceğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

"Bülent ile 40 yıl birbirimizi sevdik"

Törende eski eşi ve oyuncu Nur Sürer de bir konuşma yaptı. Sürer, "Bülent çok iyi bir adamdı. Çok iyi bir aktördü. Harika bir babaydı. Biz Bülent ile 40 yıl birbirimizi sevdik. Ben onu sevmeye devam edeceğim" dedi.

Süha Uygur: Salonun dolu olmasını isterdim

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Bülent Kayabaş için söylenecek çok şey olduğunu ve herkesin hayatında derin izler bırakarak gittiğini söyledi. Salonun önemli kısmının boş olmasına sitem eden Uygur, "Aslında bugün bu salonun dolu olmasını çok isterdim. Ama ne yazık ki sizler geldiniz. Sağ olun, var olun" diye konuştu.

 

Sanatçı dostlarının veda konuşması...

Kayabaş'ın sanatçı dostları Ali Poyrazoğlu ve Rutkay Aziz de birer konuşma yaptı. Rutkay Aziz, "Bülent hep 'canımın içi' diye seslenirdi. Tiyatronun ve sinemanın bir ustasıydı. Biz bir gruptuk ve tek tek birbirimizi kaybediyoruz. Biz de ölüm sırasına girdik. Bu aralar, kaybettiğim arkadaşlarımın arkasından konuşuyorum ancak benim arkamdan kim konuşacak diye merak ediyorum. 'Yaşamın en büyük keşfi ölümdür' diye bir laf vardır. Nedense bu keşif bizim arkadaşlarımızı, bizim değerlerimizi, can ciğer dostlarımızı buluyor da asıl bulması gerekenleri teğet geçiyor. Bu da beni ayrıca üzüyor. Tarık'ı Bakırköy'e alkışlarla uğurladık. Canımın içi Bülent'i de alkışlarla Feriköy'e uğurlayacağız" dedi.

"Hastalığına kahramanca meydan okudu"

Ali Poyrazoğlu ise "Bundan beş, altı yıl önce beni yanına çağırdı. Kanser olduğunu söyledi. Kahramanca hastalığına meydan okudu. O kadar büyük meydan okudu ki sabah kemoterapi olurdu akşama da gelip sahneye çıkardı" şeklinde konuştu. 

Ali Poyrazoğlu'nun gözyaşları

Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen veda töreninin ardından Kayabaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşı Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cenaze törenine usta oyuncunun eşi Selma Kepekli Kayabaş ve oğlu Ümit Kayabaş başta olmak üzere sanat camiasından çok sayıda seveni katıldı. Yakınları usta sanatçının tabutu başında dualar ederek gözyaşı döktü.  Usta sanatçı için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Kayabaş'ın naaşı, alınan helalliğin ardından sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Bu sırada sinema ve tiyatro oyuncusu Ali Poyrazoğlu gözyaşlarına boğuldu. Usta sanatçı sevenlerinin gözyaşları arasında Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bülent Kayabaş kimdir?

1961 yılında Eskişehir Belediye Tiyatrosu’nda profesyonel olarak tiyatro oyuncusu oldu. Birçok tiyatro oyununda oynadı, televizyon dizileri ve sinema filmlerinde de rol aldı. Seslendirmeler yaptı. Winnie The Pooh’yu 14 yıl seslendirdi.

2000 yılında yapımcılığını ve yönetmenliğini Derviş Zaim’in üstlendiği “Filler ve Çimen” filminde Ali Sürmeli, Sanem Çelik,Bülent Kayabaş, Haluk Bilginer, Uğur Polat beraber oynamışlardır.

Bülent Kayabaş, 2010 yılında Haldun Dormen’in,Cevat Fehmi Başkut’un ‘Buzlar Çözülmeden’ adlı romanından müzikal bir tarzda oyunlaştırdığı ‘Bir Kış Masalı’ adlı oyununda oynadı. Bülent Kayabaş, 1981 yılında Nur Sürer ile evlendi. Kısa sürede boşandı. 2007yılında 15 yıllık arkadaşı Selma Kepekli ile Turgutreis’te evlendi.