Bilim / Teknoloji

Bugüne kadar kaç adet iPhone X satıldı?

iPhone X satışları iPhone 6'nın gerisinde kaldı

13 Eylül 2018 00:52

Counterpoint araştırma şirketinin yayınladığı rapor ile Apple’ın bugüne kadar kaç adet iPhone X sattığı ortaya çıktı.

Bu kapsamda 10 ay önce satışa sunulan iPhone X’in Ağustos itibariyle 63 milyon sattığı ve 30 milyonluk bölümün ABD ve Çin‘e dağıtıldığı belirtiliyor. ABD’de ilk aylarda yüksek seviyelere ulaşılırken, Çin’deki sonradan yükseliş dikkat çekiyor.

iPhone X satışları iPhone 6’nın gerisinde kaldı!

Shiftdelete’te yer alan habere göre, iPhone X için Japonya ve Avrupa ülkelerinde yoğun talep ile karşılaşan Apple, Hindistan’da ise neredeyse hiç satış yapamadı. iPhone X’in sevkiyat rakamları oldukça etkileyici olsa da, 2014’te satışa sunulan iPhone 6’nın gerisinde kalıyor.

iPhone X’in 60 milyon sevkiyata ulaşması 10 ay sürdü. Ancak, iPhone 6’nın bu seviyeye gelmesi sadece altı ay sürerken, on ay içerisinde iPhone 6 satışları 90 milyon adete ulaşmış durumdaydı.

Ancak, iPhone X yüksek bir fiyat etiketine sahip olduğu için iPhone 6 ile aynı seviyede kalmayı başardı. Satışlar başladıktan sonraki on aylık süreçte Apple’ın iPhone X ve iPhone 6 geliri, 62 milyar dolar ile birbirine oldukça yakın.

iPhone X son altı aylık süreçte iPhone sevkiyatlarının üçte birini oluşturmasına rağmen, elde edilen gelirin yarısını oluşturuyor. Yani satışlar diğer modellere kıyasla düşük olmasına rağmen, Apple yüksek fiyat ile aradaki farkı kapattı.