Gündem

BBP'de çatlak: Ülkücü hareket, AKP'yi sandığa gömecek

"Yasaksız bir Türkiye için; AKP rejimine karşı çıkmaya devam edeceğiz"

10 Haziran 2018 13:58

AKP ile MHP tarafından kurulan "cumhur ittifakı"nda gayrı resmi olarak yer alan Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) yüksek istişare kurulu başkanı Hakkı Öznur, “Tek adam rejimine, AKP despotizmine karşı çıkan mazlumların, ezilenlerin, zulme uğrayanların sesi ve umudu olan ülkücüler; muktedirlere, zulmedenlere oy vermez, destek vermez! Ve onlarla işbirliği yapmaz” dedi.

Partisinin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu’nun yakın arkadaşı olan Hakkı Öznur ‘Adalet ve Demokrasi Beyannamesi’ başlığı ile AKP’ye oy verilmemesini isteyen bir açıklama yaptı. Beyannamede şu ifadeler yer aldı:

– “Tek adam, tek parti rejimine, AKP despotizmine karşı çıkan mazlumların, ezilenlerin, zulme uğrayanların sesi ve umudu olan ülkücüler; muktedirlere, zulmedenlere oy vermez, destek vermez! Ve onlarla işbirliği yapmaz.”

– “OHAL’siz, KHK’sız, baskısız, yasaksız bir Türkiye için; AKP/saray rejimine karşı çıkmaya devam edeceğiz. Ülkücülerin iradesine kimse ipotek koyamaz.”

– “Saray, Balgat, Yenimahalle üçlüsünün ülkücü hareket üzerindeki kirli karanlık oyunlarını, kumpaslarını 24 Haziran’da sandıklara gömeceğiz.”

Başta Genel Başkan Mustafa Destici’nin de aralarında bulunduğu 18 BBP’li 24 Haziran’da AKP listelerinden milletvekili adayı. BBP bu anlamda Cumhur İttifakı’nın da gayrı resmi ortağı.

Eski Ülkü Ocakları başkanı MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya da daha önce ülkücülere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a oy vermemesi çağrısında bulunmuştu.