Gündem

Barış Atay: Gözaltına alınarak Ahmet Hakan'ı mağdur etmişim sanırım

Hakan, Atay için "Haddini bildirin" çağrısı yapmıştı

17 Mayıs 2018 14:27

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın "Haddini bildirin" çağrısı sonrası gözaltına alınan oyuncu Barış Atay, serbest bırakılması sonrası kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulundu. Atay, "Gözaltına alınarak Ahmet Hakan'ı mağdur etmişim sanırım" diye yazdı.

TIKLAYIN - Ahmet Hakan: Polis, Barış Atay'ı gözaltına alarak bana 'Seni tetikçi durumuna düşürdük' mesajı verdi

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın müşavirliği görevini yürüten Yusuf Yerkel, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma'da, bir işçiye tekme atarken görüntülenmişti. Yerkel, yıllar sonra yaptığı açıklamada kamuoyunda özür dilediğini duyurmuştu.

Söz konusu özrün ardından Atay, kişisel Twitter hesabında  "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan.Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz" paylaşımını yapmıştı.

Ahmet Hakan da, bir sonraki gün yayımlanan yazısında Atay’ın sözlerini paylaşarak, İnce ve Akşener’e seslenmiş “Sayın Muharrem İnce! Sayın Meral Akşener! Lütfen bu adama haddini bildiriniz" ifadesini kullanmıştı.

Hakan'ın söz konusu yazısının ardından Atay, gözaltına alınmıştı. Kamuoyunda tepki çeken bu gözaltı sırasında sosyal medya kullanıcıları, Hakan için "tetikçi" benzetmesi yapmıştı.