Gündem

Bakan Soylu'dan Meral Akşener'e: O ailelerin yanına git boyunun ölçüsünü göreyim

Soylu, iyi tanıdığını söylediği Akşener'in bir şeyi 6 aydan fazla yürütemeyeceğini söyledi

19 Haziran 2018 22:56

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'nin Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demiştaş için "serbest bırakılmalı" diyen diyen İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'e Kobani oyları sırasında hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanına gitmesini önererek  "Git onlara 'Demirtaş çıksın' de, göreyim boyunun ölçüsünü" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sultangazi Esentepe'de konuştu. Bakan Soylu, “Demirtaş çıksın diye sağda solda mitinglerde konuşuyor. Sağda solda, kürsüde konuşacağına sen 53 kişinin katilinin orada ortaya koyduklarından sonra o ailelerine git onlara 'Demirtaş çıksın' de, göreyim boyunun ölçüsünü. O kadar kolay mı o iş" dedi.

“Tayyip Erdoğan gibi sırtını millete ver"

Bakan Soylu, “Siz Akşener'e bakmayın ben onu iyi tanırım. Aynı partide siyaset yaptık biz. Bir huyu vardır, bir şeyi 6 aydan fazla yürütemez. Hızlı başladı, yukarıdan aşağıya 'tak' diye düştü. Mitinglerine bin kişi, iki bin kişi gidiyor. Güya koskaca parti kurdu, Türkiye'yi başka bir tarafa götürecekti. Arkalarında da kimin olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bütün bunlarla birlikte şimdi bir balon 'pos' diye söndü. Çünkü eğer sırtını Amerika'ya verirsen, sırtını Avrupa'ya verirsen, onlardan medet umarsan… Sen Tayyip Erdoğan gibi sırtını millete ver, millete" diye konuştu. (DHA)