Gündem

Babalarını ziyarete gittikleri cezaevinde anneleri de gözaltına alındı; 5 çocuk ortada kaldı!

CHP'li Mahmut Tanal, konunun takipçisi olacaklarını söyledi

23 Ocak 2017 21:15

CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, kendisine ulaşan bir video görüntüsü üzerinden, Sincan Cezaevi'ne eşini ziyarete giden ve yanında da 5 çocuğu bulunan bir kadının cezaevi önünde gözaltına alındığını belirtti. 5 çocuğun ortada kaldığını belirten Tanal, ailenin ismine dair bir bilgilendirmede bulunmadı.  

DHA’da yer alan habere göre, Sincan Fatih Polis Merkezi yetkilileri ile görüştüğünü ifade eden CHP'li Tanal, çocukların polisin koruması altında, annelerinin yanında tutulması gerektiğini belirtti. CHP'li Tanal, yaptığı yazılı açıklamada, polisin görevini yaptığını kaydederek, "Bu çocukların bu şekilde tek başlarına bırakılmaları Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi ve ilgili yasal hükümlere sığmamaktadır. Konunun takipçisi olacağız. Hukuk tabi ki işlemeli. Ancak bu 5 çocuğun mağdur olmaması için gereken adımlar en ivedi şekilde atılmalıdır" dedi.

İşte o anlar:

"Hassasiyetle takipçisi olacağız"

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, konunun takipçisi olacaklarını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Kim suçlu ise elbette cezasını çekmeli. Hukukun işletilmesi bizim en önemli önceliğimizdir. Ancak eşini cezaevinde ziyarete giden bir anneyi gözaltına almak ve bu nedenle içlerinden biri de hasta olan çocukları tek başlarına bırakmak ne vicdana ne hukuka ne insafa ne de ahlaka sığar. Görüntüler adeta bir insanlık dramıdır. Konunun hassasiyetle takipçisi olacağız"