Spor

Aziz Yıldırım'dan kulübün mali durumuna ilişkin açıklama: Bizde para çok

"Muz ayaklarının altına konmuştur, her an o muz onların ayaklarını kaydırabilir"

07 Ağustos 2017 15:50

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Antalya Fenerbahçeliler Derneği'nin düzenlediği etkinlikte UEFA'nın mali yükümlülükleri ile ilgili soruya, "Bizde para bol. Bankada 100 milyon Euro'ya yakın para var. Bazı kulüpler gibi bol keseden harcamıyoruz" yanıtını verdi.

Habertürk'ün haberine göre; Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) da sert eleştirilerde bulunan başkan Yıldırım, "Federasyonun kendine çekidüzen vererek takımların yaptığı harcamaların karşılığında onları üzecek kararların içinde olmamaları gerek. Muz ayaklarının altına konmuştur, her an o muz onların ayaklarını kaydırabilir. Artık yeter yani" diye konuştu.

"Terim'i kovduysanız
tazminatını ödeyeceksiniz"

“Milli takımlar olayında bir sözleşme yapmışsanız değeri neyse onu yerine getirmelisiniz. Siz sayın Fatih Terim’i kovduysanız tazminatını ödeyeceksiniz. Onu sokağa atıp da ‘Bağış yapsın, şu kadar çalışanın şu kadar işçinin maaşıdır’ deme şansını bugün değil o anlaşmayı yaparken düşünecektiniz. O zaman bunun da bir hesabının verilmesi gerekirdi”

"Söz konusu vatansa gerisi
teferruat' diyorlardı!"

“Milli takımın yeni hocası hayırlı olsun ama insan üzülüyor. 80 milyonluk ülkede milli takımı emanet edecek hoca bulamadık. O zaman futbolda boşuna çalışılıyor. Eğer buraya bir hoca gelecekse Türkiye’de değerli hocalar vardı atanırdı. ‘O gelmiyor kaçıyor’ deme yok. Ne diyorlardı; söz konusu vatansa gerisi teferruat. Hani nerede vatan? Herkes menfaat peşinde. Öyle şey yok”

"Aykut hocayı niye gönderdik anlamadım"

Fenerbahçe atılım yaptı. Aykut Kocaman’ı niye gönderdik anlamadım. Kendisinde büyük bir değişiklik var. Duymuyorsa da duysun. Ufku açılmış. Bizlerin söyleyemeyeceği şeyleri söylüyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Transfer bitmedi 4 isim alacağız. Gerekirse yine alacağız. Bu hafta bitireceğiz. Daha güçlü kadro alacağız.”

"100 milyon Euro'ya yakın paramız var"

“Bizde para çok. 100 milyon Euro’ya yakın bankada para var. Ama harcarsak yarınlarda bugünlerde yaşadığımızı sıkıntıları yaşarız. Bazı kulüpler bol keseden harcıyorlar. Onlar zorlamadı, UEFA ile anlaşmayı biz yaptık. Şu anda dengeler iyi gidiyor. Cuma günü forma reklamını açıklayacağız. Ya yurt içi ya da yurt dışından büyük bir firmaya vereceğiz.”