Spor

"Aziz Yıldırım devre arasında hakemlere 'Tetikçisiniz, size maç yönettirmem' diye bağırdı"

Aziz Yıldırım'ın yine PFDK'ya sevk edilip ceza alması gündemde

17 Ocak 2017 17:49

2-2 biten Adanaspor maçının ilk yarısında Josef de Souza'ya yapılan müdahalede penaltı verilmeyince sinirlendiği belirtilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, devre arasında hakem soyunma odasının önüne kadar gelip, "Hepiniz tetikçisiniz. Bunun hesabını vereceksiniz" diye bağırdığı iddia edildi. Aziz Yıldırım'ın hakem Serkan Çınar'a yönelik ayrıca, "Emeklerimize yazık ediyorsunuz. O penaltıyı nasıl çalmazsın? Yazık değil mi bu kadar insana. Böyle hakemlik olmaz. Saha ortasına sandalye koyarım, size maç yönettirmem" sözleriyle çıkıştığı ileri sürüldü.

Fotomaç'tan Emre Bol'un haberi şöyle:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2-2 biten Adanaspor maçı sonrası genel sekreter Mahmut Uslu ile birlikte kameralar karşısına geçip, "Ülkede hakem terörü" var demişti. İlk yarıda Josef'in ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda penaltı çalmayan maçın hakemi Serkan Çınar ve MHK'yi sert sözlerle eleştiren Yıldırım, TFF'yi de boş geçmemiş, "Siyasilere sesleniyorum. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere herkese sesleniyorum. Terör olayı gibi bu olanlar" demişti. Yıldırım'ın bu açıklamalarının öncesinde ise hakemlerle sert diyaloğa girip şok sözler sarf ettiği ortaya çıktı.

Ağır ceza gündemde

Yıldırım'ın, devre arasında hakem soyunma odasının önüne kadar gelip, "Hepiniz tetikçisiniz. Bunun hesabını vereceksiniz" diye bağırdığı öğrenildi. Daha önce benzer eylemleri nedeniyle defalarca ceza alan Aziz Yıldırım'ın yine PFDK'ya sevk edilip ceza alması gündemde. Hakem soyunma odasındaki koridorlarda sarf ettiği ileri sürülen sözlerin "müsabaka hakemine yönelik hakaret" olarak yorumlanması durumunda ağır bir ceza alması kaçınılmaz gibi görünen Fenerbahçe başkanı, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamaları da "sportmenliğe aykırı" bulunursa, buradan da cezai işleme tabi tutulacak.

"Size maç yönettirmem"

Aziz Yıldırım'ın hakem Serkan Çınar'a yönelik ayrıca, "Emeklerimize yazık ediyorsunuz. O penaltıyı nasıl çalmazsın? Yazık değil mi bu kadar insana. Böyle hakemlik olmaz. Saha ortasına sandalye koyarım, size maç yönettirmem" sözleriyle çıkıştığı ifade edildi.