Gündem

Aynı kadın tarafından dolandırıldıklarını birbirlerine düğün davetiyesi verirken öğrendiler!

Gelin adayı tutuklandı

20 Aralık 2018 15:13

Malatya'da aynı köyde yaşayan C.G. ve A.Ö. birbirlerinden habersiz farklı zamanlarda internet üzerinden tanıştıkları Ö.G. ile Gaziantep'e gelerek nişan yaptı. Evlenmek için başlık parası verip, düğün günü belirleyen iki genç, birbirlerine verdikleri davetiyede evlenecekleri kızın adı ile aile bilgisinin aynı olduğunu görünce dolandırıldıklarını anladı.  

Malatya'da aynı köyde yaşayan C.G. ve A.Ö., birbirlerinden habersiz farklı zamanlarda  internet üzerinden Gaziantep'te yaşayan Ö.G. ile tanıştı. Bir süre internet üzerinden konuştuktan sonra genç kızla evlenme kararı aldı. Birer hafta arayla da Gaziantep'e gelip, Ö.G.'nin ailesi olarak tanıştırdığı M.Y. ve H.P.'den kızı istedi. Yapılan nişan törenlerinin ardından düğün tarihi belirlenip, Malatya'ya dönen C.G. ve A.Ö. birbirlerine düğün davetiyesi verdi. Davetiyede gelin adayı kızın adı ile aile bilgilerinin aynı olduğunu gören gençler dolandırıldıklarını anladı. İki genç, Gaziantep'e gelerek, polise şikayette bulundu.

Gelin adayı tutuklandı

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri evlenmek vaadiyle C.G.'den  50 bin TL, A.Ö.'den 85 bin TL alarak, kayıplara karışan Ö.G. ile akrabası olarak tanıttığı M.Y. ve H.P.'yi düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Y ve Ö.G tutuklandı. 2 gün önce doğum yaptığı öğrenilen H.P. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)