Spor

Arsenal'den Vida hamlesi; tam 27 milyon Pound

Arsenal'in transferi tamamlamak için 36 saati var

08 Ağustos 2018 15:50

İngiltere Premier Lig'in en önemli ekiplerinden olan Arsenal, Beşiktaş'ın yıldızı Domagoj Vida için İngiltere'de transfer piyasası kapanmadan önce 27 milyon Pound'luk resmi teklifi iletmeye hazırlanıyor. Teknik Direktör Unai Emery, özellikle hazırlık maçlarında savunmada yaşanan aksamalardan dolayı bu bölgeye önemli bir ismi transfer etmek istiyor.

Dünya Kupası'nda Hırvatistan formasıyla final oynayan Beşiktaş'ın yıldız savunmacısı Domagoj Vida'nın alınmasını isteyen Emery, yönetimden bir an önce bu transferin bitmesini talep etti. Özelikle defansın en önemli ismi olarak öne çıkan Koscielny'nin aşil tendonundan sakatlanması ve aralık ayından önce sahalara dönemeyecek olması nedeniyle önceliği defans takviyesine veren Arsenal, Vida için 27 milyon Pound'u gözden çıkarmış durumda. Ancak Arsenal'ın bu transfer için öncelikle Welbeck ya da Ospina'yla yollarını ayırması gerekecek. Transfer döneminde 70 milyon Pound'un üzerinde harcama yapan İngiliz ekibi, bu futbolculardan birini ya da ikisini birden satarak, transfer bütçesi oluşturmanın hesaplarını yapıyor. Ayrıca İngiliz ekibinin Beşiktaş'a Ospina'yı önerebileceği konuşuluyor.

Teklif için son 36 saat

İngiliz ekibinden Beşiktaş yönetimine henüz bir teklif yapılmazken, Arsenal yönetimi transfer için alternatif teklifler sunmaya hazırlanıyor. İngiltere için transfer piyasasının kapanmasına 36 saat varken, 27 milyon Pound değerinde teklif yapmaya hazırlanan Londra ekibi, bu transfer için takas teklifi de getirecek. Özellikle kadroda düşünülmeyen Ospina, Mustafi, Welbeck ve Lucas Perez'i elden çıkarmak için çabalayan Arsenal, bu isimlerden birini takasta kullanmak istiyor.