15 Temmuz Darbe Girişimi

'Ankesörlü telefon' soruşturmasında 24 tutuklama

Gözaltına alınan 47 kişiden 18'i itirafçı oldu

01 Aralık 2018 01:40

‘FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan  47 Jandarma Genel Komutanlığı personelinden 24'ü tutuklandı. Adli kontrol şartı uygulanarak salıverilen 23 kişiden 18'i ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için itirafçı oldu.

Örgütün "mahrem imamları" ile ankesörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemi ile haberleştikleri belirlenen şüphelilerden 47'si, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Göksel Ünüvar tarafından sorgulanan şüphelilerden 18'i "etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak" istediğini belirterek itirafçı oldu.

Savcılık sorgusunun ardından 29 zanlı tutuklanmaları, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartı uygulanarak salıverilmeleri talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Şüphelilerden 24'ünün tutuklanmasına karar veren mahkeme, 23 kişiyi de adli kontrol şartı uygulayarak salıverdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ ile irtibatları tespit edilen Jandarma Genel Komutanlığı personeli 56 şüpheliden 47'si gözaltına alınmıştı. Diğer şüphelilerin yakalanması için yürütülen çalışmaların devam ettiği öğrenildi.