Yaşam

Alkolden zehirlenen hastanın hayatı, 4.5 litre bira ile kurtuldu!

Doktor, alkolden zehirlenen hastasına, metil alkol emilimini azaltmak için bira verdi

18 Ocak 2019 04:13

Vietnam’da bir doktor, metil alkol zehirlenmesi geçirdiği anlaşılan hastasının midesine 4.5 litre bira nakletti. Yaklaşık 15 teneke kutu biraya tekabül eden naklin ardından, hastanın hayatı kurtuldu.

Sputnik’te yer alan habere göre, Vietnam'ın Quang Tri şehrinde yaşayan 48 yaşındaki Nguyen Van Nhat, yüksek miktarda düşük kaliteli alkol tüketti. Alkol zehirlenmesi sonucu şehirdeki bir hastanenin acil servisine gittiğinde, kanındaki metil alkol seviyesinin normalin 1.119 kat üzerinde olduğu tespit edildi.

Metil alkol emilimini azaltmak için 1 litre bira verdi

Doktor Le Van Lam, karaciğerinin metil alkolü emmesini yavaşlatmak amacıyla hastaya derhal bir litre bira verdi. Saat başı 0.33 mililitre bira verilen hastanın bilinci, 4.5 litrenin, yani yaklaşık 15 teneke kutuya denk gelen miktarın verilmesi ardından yerine geldi.

Hastayı ölümden döndüren doktor, "İnsan bilincini yitirse ya da içmeyi bıraksa dahi, mide ve bağırsaklar alkolü emerek kana karıştırmayı sürdürür. Bu sebeple, kandaki alkol oranı bir süre daha artmaya devam eder. Etil ve metil olmak üzere iki tür alkol vardır. Karaciğerlerimiz metil ve etil alkolle aynı anda karşılaştıklarında, etil alkole öncelik tanırlar" dedi.

Hastanın, metil alkolün vücudunda oksitlenip zehirli bir kimyasal olan formaldehite dönüşmesi sonucu bilincini yitirdiği öğrenildi.

Formaldehitin de oksitlenip karınca asidine dönüşmesi tehlikesi olduğundan, doktor hastasına etil alkol içeren birayı vererek tedavi etmeyi tercih etti.

Hasta, üç hafta sonra hastaneden taburcu oldu.