Spor

Ali Koç'un ilk transferi bu akşam İstanbul'a geliyor

Fenerbahçe, Fransız antrenörle anlaşma sağladı

05 Haziran 2018 20:08

Fenerbahçe'nin yeni sportif direktörü Damien Comolli bu akşam İstanbul'a geliyor.

Sarı lacivertli kulüpteki son gelişmeleri beIN Sports Muhabiri Alper Yemeniciler'in haberine göre; Fenerbahçe'de başkanlık koltuğuna Ali Koç'un gelmesinin ardından sportif direktör olarak anlaşmaya vardığı Fransız Damien Comolli bu akşam İstanbul'a geliyor.

Damien Comolli kimdir? 

13 Aralık 1972 doğumlu olan Damien Comolli, kariyeri boyunca antrenörlük, gözlemcilik ve futbol direktörlüğü gibi görevler üstlendi. Monaco, St. Etienne, Arsenal, Tottenham ve Liverpool gibi önemli kulüplerde çalışan Comolli, 1996 yılında Arsenal'da 7 yıl boyunca gözlemci olarak görev yaptı ve Kolo Toure, Emmanuel Eboue ve Gael Clichy gibi isimleri keşfetti. 2004-2008 yılları arasında Tottenham'da futbol direktörlüğü yapan Fransız futbol adamı, burada da Gareth Bale, Luka Modric, Vedran Corluka, Dimitar Berbatov, Alan Hutton, Kevin-Prince Boateng, Giovani dos Stantos ve Younes Kaboul gibi isimleri takıma kazandırdı. 

2010 yılında Liverpool'da futbol direktörlüğü görevine getirilen Comolli, Luis Suarez, Andy Carroll, Charlie Adam, Jordan Henderson, Jose Enrique gibi oyuncuları kadroya dahil etti. 2012'de kulüpteki görevinden ayrılırken, bu kararını ailevi sebepler nedeniyle aldığını söyledi. İngiliz basını ise kendisi önderliğinde yapılan transferlerdeki başarısızlık nedeniyle Comolli ile yolların ayrıldığını iddia etti.