Gündem

AKP'den ihraç edilen belediye başkanı: Böyle olacağını bilsem...

"Vebalıymışım gibi beni bıraktılar"

22 Şubat 2018 18:11

AKP'den ihraç edilen Yalova'nın Çınarcık ilçesi Teşvikiye Belde Belediye Başkanı Ahmet Meydan, yapılacak olan turizm yatırımıyla ilgili Iraklı işadamıyla mutabakat yapmasının hata olduğunu söyledi. Meydan, "Böyle olacağını bilsem, sözleşme yapmazdım" dedi.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hakkında soruşturma başlatılan, yolsuzluk iddiasıyla AKP'den ihraç edilen Teşvikiye Belediye Başkanı Meydan, açıklamalarda bulundu. Beldede yapılması düşünülen turizm tesisi için 243 dönümlük arazinin usulsüz olarak başkasına verilmesi için protokol yapmakla suçlanan Meydan, olayı anlattı. Meydan, "2015 yazında Iraklı bir işadamı kayınbiraderimle yanıma geldi ve yatırım yapmak istediğini söyledi. Ben de vekilimize söyledim. ‘Yatırımcı var ve adam ciddi’ dedim. O da ‘tabii ki olabilir’ dedi.

"Yargya taşınıyor"

Partinin kendisine sahip çıkmadığını belirten, müfettiş raporunun beklenmeden karar alınmasını eleştiren Meydan, “2016’nın yaz sonu mafya türü insanlar aradı. Bana siyasi hayatını bitiririz dediler. Ben de umursamadım. 2017 yazının sonunda genel merkezden arayıp, beni çağırdılar. Beni genel merkeze şikayet etmişler. Üç dört ay Ankara’ya gidip geldim. Para tahsil etmişler ve üstüme de geldiler. Müfettiş de geldi. Müfettişin raporunu beklemeden partiden attılar. Şimdi durum yargıya taşınıyor. Ben de yargıya taşınmasını istedim. Müfettiş para konusunda bir şey bulamadı. İyi niyet sözleşmesi olarak görülen bu mutabakatın hata olduğu söylendi. Bunu benim heyecanıma vermeleri gerekiyor. Kendi mücavir alanımda yatırım yapılmasını istedim. Devasa projeydi. Ben böyle olacağını bilsem, böyle bir sözleşme yapmazdım" diye konuştu.

"Vebalıymışım gibi beni bıraktılar"

Partisinin kendisini yalnız bıraktığını öne süren Meydan, "Tek amacım bir yatırımcı gelsin ve beldeme yatırım yapmasıydı. Ben Yalova’da yaşıyorum. Teşkilat hariç, herkes yanımda. Sadece Teşvikiye değil, Çınarcık ve Yalova da yanımda, ama teşkilat değil. Vebalıymışım gibi beni bıraktılar. Hatam var. O sözleşmeyi yapmak büyük hataydı, ama insan hata yapabilir. 10 gün içinde Iraklı işadamına dava açacağım. Bu konuda hukuki girişimde bulundum. Öyle bir projeydi ki sadece beldemiz için değil Yalova’ya da getirisi olacaktı. Ben onun heyecanına kapıldım” şeklinde konuştu. (DHA)