Politika

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan OHAL yorumu: Çok şükür sonuna yaklaşmış bulunuyoruz

"OHAL'in kalkması, terörle mücadelenin zaafa uğrayacağı veya zayıflayacağı anlamına gelmiyor"

15 Temmuz 2018 17:05

AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, olağanüstü halin Anayasa’da ve uluslararası hukukta bulunan hukuki bir mekanizma olduğunu belirterek “Bu sürecin de çok şükür sonuna yaklaşmış bulunuyoruz” dedi. Yılmaz, OHAL’in kaldırılmasının ardından da terörle mücadelenin kararlı biçimde süreceğini söyledi.

Basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin açıklamarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Yılmaz,  15 Temmuz 2016'daki darbe girişimiyle ilgili olarak, "O gece TBMM'nin bombalanması, milli iradenin temsil edildiği Külliye'nin bombalanması, bunlar aslında o girişimi yapanların niyetini en güzel ortaya koyan hadiselerdir. Belli bir şahsa veya partiye yönelik değil; milletimizin topyekun varlığına dönük bir kalkışmaydı. TBMM'ye yapılan saldırı, aslında bu darbecilerin niyetini çok açık ortaya koyuyor. Bunlar; millet düşmanı, milli irade düşmanı ve dış odakların maşası olan yapılanmalardır. Çok şükür, başarılı olamadılar. O gece gerçekten destansı bir direniş gösterildi. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum" diye konuştu.

"Terörle mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecek"

Olağanüstü halin (OHAL) kaldırılmasının, terörle mücadelenin zayıflayacağı anlamına gelmediğini vurgulayan AKP'li Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu hain yapılanmayı ülkemizden söküp, atmak için kurumlarımızı bu yapılanmadan temizlemek için diğer terör örgütlerine karşı bu OHAL imkanı kullanıldı. OHAL, bildiğiniz gibi hukuki bir mekanizmadır. Anayasa'mızda ve uluslararası hukukta olan bir mekanizmadır. Terörle daha etkin mücadele etmek için bu mekanizma kullanıldı. Şimdi artık bu sürecin de çok şükür sonuna yaklaşmış bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde olağanüstü hal kaldırılacak. Bunun yerine mevcut hukuk sistemimiz içinde gerekli birtakım düzenlemeler de yapılarak, terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek.

OHAL'in kalkması, terörle mücadelenin zaafa uğrayacağı veya zayıflayacağı anlamına gelmiyor. Tam aksine, tehdit düzeyinin geldiği seviye dikkate alınarak, normal hukuki çerçeve içerisinde bu mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecek. FETÖ ve diğer terör örgütlerinin dünyada yaptıkları propagandalar da inşallah boşa çıkacaktır. Halkımız, bu gerçekleri yakından görmüş, tanımıştır. Bundan sonra bu tür yapılanmaların hiçbir şekilde ülkemizde yer etmesi mümkün değildir. Bu şuurla gelecek nesillere bu değerlerimizi, tecrübelerimizi aktararak, bu tehditlere karşı en sağlam şekilde devam ettirmemiz gerekiyor."