Gündem

Akar'dan bedelli asker adaylarına: Biraz geç kalmışsınız

"Genç arkadaşlarım zamanında gelemediği için bir yığılma oldu"

01 Kasım 2018 10:45

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yığılmaların önlenmesine yönelik ‘24 saat hizmet’ talimatı verdiği askerlik şubelerinden birine gece sürpriz ziyaret yaparak çalışmaları denetledi. Akar, sırada bekleyenlere "Biraz geç kalmışsınız" dedi.

Hürriyet'in haberine göre, Avcılar ve Küçükçekmece askerlik şubelerinde bedelli askerlik başvurusu için bekleyen yükümlüler, önceki gece Bakan Akar'ı görünce şaşkınlık yaşadı. Bakan Akar, başvuru süresinin bitmesine sayılı günler kala askerlik şubesine gelenlere, “Biraz geç kalmışsınız” dedi.

Yaşının 44 olduğunu belirten bir yükümlüye ise “Sen ise epeyce geç kalmışsın” diye espri yaptı.

Yükümlülerle banko başında da sohbet eden Akar, “İşlemlerin olabildiğince hızlı gerçekleşmesi için herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Genç arkadaşlarım zamanında gelemediği için bir yığılma oldu. Bu yığılmayı da gidermek için tüm ilgililer gece gündüz demeden çalışıyor. Böylelikle bu yığılmayı da giderecekler” diye konuştu. 

3 Kasım'da sona erecek

Bedelli askerlik başvuru süresinin 3 Kasım'da sona erecek olması nedeniyle Ankara Asker Alma Bölge Başkanlığı önüne yoğunluk yaşandı. Sabahın erken saatlerinde askerlik şubelerine gelen yüzlerce kişi, 1 kilometreyi bulan kuyruk oluşturdu. Şubenin saat 09.00'da açılmasıyla birlikte içeri alınmaya başlayan asker adayları, başvurularını yaptıktan sonra ayrıldı.