Gündem

Ahmet Hakan'dan siyasilere: Rakibinize kalleşçe, sinsice, kasetle saldırma planları yapmayın

"İstanbul'da yapacağınız büyük mitinge çok ama çok özel önem verin"

16 Haziran 2018 10:14

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, siyasilere uyarılarda bulundu. Hakan, "Rakibinize ya da rakiplerinize bel altından, sinsice, kalleşçe, kasetle masetle saldırma planları yapmayın" dedi.

Hakan'ın "Siyasilere son 8 gün tüyoları" başlığıyla (16 Haziran 2018) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

 ”Çok az zaman kaldı, muhakkak önemli bir şeyler yapmalıyız” anlayışıyla hareket ederek... Çok radikal, çok sarsıcı ve büyük atılımlar yapmaya kalkışmayın... Çünkü telaşınız fark edilir.

*

- Muhafazakâr entelleri, kararlı solcuları, herhangi bir partiye göbekten bağlı tipleri bir tarafa bırakıp fakir fukaraya, garip gurebaya yönelin... Çünkü onlardır iknaya açık olanlar.

*

- Rakibinize ya da rakiplerinize bel altından, sinsice, kalleşçe, kasetle masetle saldırma planları yapmayın... Çünkü ters teper.

*

- Son 9 gün çok daha ciddi, çok daha sorumlu, çok daha kucaklayıcı, çok daha kararlı, çok daha umutlu, çok daha sakin, çok daha emin bir portre çizin... Çünkü son 9 gününüz milletin aklında kalır.

*

- Kafasını gözünü kırarak da olsa türkü söylemekten, hareketleri beceremezseniz de halay çekmekten, vurguları yerinde olmasa da şiir okumaktan asla vazgeçmeyin... Çünkü bizim millet, duygu milletidir. 

*

Şu ana kadar bir adayın (Fotoğrafta görüldüğü gibi Meral Akşener hariç...) bir kediyle çekilmiş fotoğrafına rastlamadım. Ne büyük bir eksiklik! Bütün siyasilere öneriyorum: Hemen kedili fotoğraflarınızla donatın her yanı... Çünkü bu millet kedileri çok seviyor.

*

- Televizyona daha az çıkın, gazetelerde daha az görünün... Buna karşılık... Köyünüze daha çok gidin, halkın arasına daha fazla sokulun, ailenizle daha çok görünün... Çünkü vakit, canlı temas vaktidir.

*

- İstanbul’da yapacağınız büyük mitinge çok ama çok özel önem verin... Çünkü seçim öncesi mukayese imkânı verecek olan en son ve en somut veri bu olacak.