Haberler

Ali Babacan: Bıçak kemiğe dayandı, pansuman yetmez büyük operasyon gerekiyor

17 Mayıs 2024 13:27

T24 Video

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, emniyet ve yargı odaklı Ankara’yı sarsan gelişmeleri değerlendirdi. “Artık bıçak kemiğe dayandı, pansumanlar yarayı kapatmıyor, büyük bir ameliyat, operasyon gerekli” diyen Babacan, hükümetin kriminal yapılanmalar ve çıkar gruplarına müsamaha göstermemesini istedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Babacan şunları söyledi:

“Daha bundan 8-9 ay önce büyük bir emniyet operasyonu olarak sunulan olaya bakıyorsunuz, 

Bu yanlış olmuş, operasyonu yapanları sonra gözaltına alıyorsunuz. Bu nedir Allah aşkına ya? Bu ne kadar karmakarışık bir düzendir. Sayın Erdoğan'ın gücü tek elde toplama. Heyecanının, bu hevesinin sonucudur bunlar. Evet gücü tek elde topluyor, Ama ortada. Bir sürü boşluklar oluşuyor. Halbuki devlet kurumlarıyla güçlüdür. Her bir devlet kurumu ne kadar güçlüyse devlet o kadar güçlüdür. Ben devletin başındaki insan olarak gücü toplayayım, devlette güçlü olsun. Öyle bir şey yok."

"Zam yapmamak asgari ücretliye, emekliye zulümdür"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümet kanadından gelen asgari ücrete zam yapılmayacağı açıklamalarına da tepki gösterdi. “1 Temmuz’da asgari ücreti, asgari emekli maaşını artırmamak zulümdür” diyen Babacan, hükümete çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“ Sayın Erdoğan’a seslenmek istiyorum: 1 Temmuz’da asgari ücreti artırmamak, asgari ücretle çalışan herkese zulümdür. 1 Temmuz’da asgari emekli maaşını artırmamak, asgari emekli maaşı alan herkese zulümdür. Siz kendi elinizle enflasyonu patlatın ve bunun bedelini de kendi elinizle asgari ücretliye, en düşük emekli maaşı alan vatandaşlara ödetin. Böyle bir adalet olamaz. İktidara çağrımız; 1 Temmuz’da hem asgari ücrette hem de asgari emekli maaşında ciddi, kayda değer, gerçek enflasyonu kayda alan bir artış yapın.”