Spor

Beşiktaş'ın ilk 11'i belli oldu

07 Mayıs 2024 17:10

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk final bileti için Beşiktaş ile MKE Ankaragücü, Dolmabahçe'de kozlarını paylaşıyor. Tüpraş Stadı'nda oynanacak müsabaka, saat 20.30'da başlayacak. Mücadele ATV'den canlı yayınlanacak.

Türkiye Kupası'na 5. turdan dahil olan Beşiktaş, Eyüpspor'u 4-0 mağlup ederek adını son 16 takım arasına yazdırdı. Siyah-beyazlı ekip, son 16 turunda Bitexen Antalyaspor'a 2-1 üstünlük kurarak çeyrek finale yükseldi. Beşiktaş, çeyrek finalde ise TÜMOSAN Konyaspor'u 2-0 yenerek son 4 ekip arasına kaldı.

MKE Ankaragücü ise 3. turdan itibaren mücadele ettiği kupada sırasıyla Malatya Arguvanspor (2-0), İskenderunspor (3-1), Çaykur Rizespor (3-1), Anagold 24Erzincanspor (5-1) ve Fenerbahçe'yi (3-0) eleyerek yarı finale yükseldi.

İki takım arasında bu sezon Süper Lig'de oynanan ilk maç 1-1 berabere tamamlanırken, ikinci müsabakayı Beşiktaş 2-0 kazandı.

Eryaman Stadı'nda oynanan yarı final ilk maçında karşılıklı pozisyonlar olsa da gol sesi çıkmadı.

Mücadelenin kazananı finalde Trabzonspor - Karagümrük maçının galibiyle eşleşecek.

Kupayı müzesine götürecek ekip, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Eksikler

Beşiktaş'ta Zaynutdinov, Masuaku ve Tayfur Bingöl sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Özel izinle ülkesine giden Amartey de maç kadrosunda yer almayacak.

Ankaragücü'nde ise Morutan ve Alper Uludağ sakatlık nedeniyle forma giyemeyecek isimler arasında.,

İlk 11'ler

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Salih Uçan, Ghezzal, Rashica, Muçi, Muleka

Ankaragücü: Ertaç, Kitsiou, Radakovic, Mert, Mujakic, Tolga Ciğerci, Efkan, Flips, Tasos, Bassogog, Bajic.