Gündem

Cumartesi Anneleri 998’inci haftada Halil Alpsoy ve Kasım Alpsoy’un akıbetini sordu: Yarın anneler günü, bizi unutmayın

Fotoğraf: Cumartesi Anneleri X hesabı

11 Mayıs 2024 19:22

Galatasaray Meydanı'nda 998’inci hafta açıklamasında gözaltında kaybedilen Halil Alpsoy ve Kasım Alpsoy’un akıbetini soran Cumartesi Anneleri/İnsanları, Anneler Günü'nü hatırlatarak, "Bizi unutmayın" dedi.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını talep etmek için Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından beri oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri/İnsanları bu hafta da meydandaydı. Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre kayıp yakınları 998’inci hafta açıklamasında gözaltında kaybedilen Halil Alpsoy ve Kasım Alpsoy’un akıbetini sordu.

"Ablukayı kaldırın, buraya gelip kayıplarınızı sormak istiyoruz"

Kasım Alpsoy’un eşi Leyla Erdoğan Alpsoy ile torunu Beritan Alpsoy da meydandaydı. Burada Kürtçe açıklamada bulunan Leyla Alpsoy, “Bizim evimize baskın yaptılar. 5 çocuğumuz vardı. En küçüğü iki yaşındaydı. Çocuklarım büyüdü. Babamız nerede diye soruyorlar. Kapı çalındığı zaman ‘Babamız geldi’ diyorlar. Telefon çaldığında, ‘Babamız olabilir’ diyorlar. Onlara babalarının devlet tarafından kaybedildiğini söyledim. Biz sağ olduğumuz sürece soracağız. Biz ölsek de çocuklarımız, torunlarımız var. Gidebileceğimiz, çiçek bırakabileceğimiz bir mezar yok. Bu ablukayı da kaldırın. Buraya gelip kayıplarınızı sormak istiyoruz” dedi.

"Yarın, Cumartesi Anneleri’ne karşı duyarsızlığınızın son günü olsun"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yarın Anneler Günü. Yarın Anneler Günü’nü kutlarken Cumartesi Annelerini unutmayın… Bir yandan evlatlarının mezarlarına ulaşmak için ömürlerini tüketirken bir yandan da evlatları her an gelecekmiş gibi giysilerini ütülü, hemen uzanacaklarmış gibi yataklarını temiz tutan anneleri hatırlayın… Evlatlarının 50 yıl, 40 yıl, 30 yıl önce olduğu gibi anahtarlarıyla kapıyı açıp ‘Anne ben geldim’ diyen seslerini duymayı umut etmekten hiç vazgeçmeyen anneleri hatırlayın… Yarın, Cumartesi Anneleri’ne karşı duyarsızlığınızın son günü olsun…” 

Haberin tamamı için tıklayın...