Gündem

CHP'den Sinan Ateş iddianamesinin kabul edilmesine tepki: Suikastı 6 sayfalık bir değerlendirmeyle geçiştirmek, bu cinayeti düpedüz örtbas etmektir

07 Mayıs 2024 22:58

T24 Haber Merkezi

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş hakkındaki iddianamenin kabul edilmesinin ardından CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, telefon mesajlarıyla cinayet organizasyonuna işaret edilen bilirkişi raporunun göz ardı edildiği iddianame hakkında, "Faili gizleyen çok iddianame gördüm ama acıyı yok sayan iddianameyi az gördüm. Ben savcıya hakikate giden tüm bağlantıları çözüp birleştirseydi 'Helal olsun' derdim. Ama Ankara’nın ortasında işlenmiş siyasi bir suikastı sadece 6 sayfalık bir değerlendirmeyle geçiştirmek, bu cinayeti düpedüz örtbas etmektir" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Sinan Ateş iddianamesi kabul edildi

TIKLAYIN - Eşi Ayşe Ateş'ten Sinan Ateş iddianamesine tepki: Devletimiz ne sağımızda ne solumuzda ne önümüzde ne de arkamızda

Ankara Başsavcılığı, 30 Aralık 2022’de Ankara Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Ateş cinayetine ilişkin soruşturmasını 2 yıl 4 ay sonra 29 Nisan’da tamamlamış, Başsavcılık, ''tasarlayarak öldürme'' suçundan 22 kişi hakkında iddianame düzenlemişti. Sinan Ateş iddianamesi bugün kabul edildi. CHP'li Salıcı, iddianamenin kabul edilmesine sosyal medyadan şu ifadelerle tepki gösterdi:

"52 yaşımdayım. Faili gizleyen çok iddianame gördüm ama acıyı yok sayan iddianameyi az gördüm! Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden bahsediyorum. Bu iddianamenin kabul edilmesi bir hukuk skandalı olduğu kadar bir insanlık krizidir.

Yıllar sonra Sinan Ateş cinayetini araştıranlar bu iddianameye bakınca ne görecek, biliyor musunuz? İddianamede Ayşe Ateş’in ifadelerine sadece üç satır yer veriliyor. Ayşe Ateş şikayetçi olurken sanki “Sinan Ateş benim eşimdir. Olayı bütün yönleriyle araştırın. Tüm şüphelilerden davacı ve şikayetçiyim” demiş, sonra da çekmiş gitmiş.

Yahu, Sinan Ateş cinayeti öncelikle ailesinin acısını hafifletmek için yargılanmıyor mu? Peki neden bu acıya sessiz kalınıyor? Neden tüm bulgular değerlendirilmiyor?

"Biz bu iddianame için 1 buçuk sene bekledik"

Bir an için kendi eşinizin, kendi oğlunuzun, kendi dostunuzun öldürüldüğünü düşünün. İçiniz yanıyor. Acınızı, feryadınızı anlatıyorsunuz. Fakat sizi duyan yok. Sizi gören yok. Sizi ciddiye alan yok. Elinizi vicdanınıza koyun. Ne hissedersiniz?

Biz bu iddianame için 1 buçuk sene bekledik. Ortaya 145 sayfalık bir iddianame çıktı. Peki savcı bu 145 sayfanın kaç sayfasında değerlendirme yapmış? 6! Sadece 6!

Ben savcıya hakikate giden tüm bağlantıları çözüp birleştirseydi 'Helal olsun' derdim. Ama Ankara’nın ortasında işlenmiş siyasi bir suikastı sadece 6 sayfalık bir değerlendirmeyle geçiştirmek, bu cinayeti düpedüz örtbas etmektir. Dahası, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış genç bir siyasetçinin, bir akademisyenin katledilmesini siyasi bir suikast olarak görmemektir.

Benim yargıdan beklentim, “Sinan Ateş cinayeti hangi masada kurgulandı?” sorusunun doğru yanıtını bulmasıdır.

Çünkü Atatürk’ün Cumhuriyet’inde herkes hukukla sınırlıdır. Hukuk dışı hiçbir faaliyet ulusal menfaatlerimizin lehine değildir."

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

TIKLAYIN-Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

TIKLAYIN - Sinan Ateş dosyasında “krizler” bitmiyor: Savcı 2 ay izne ayrıldı, dosya bir kez daha el değiştirdi

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayetini suikast çetesine rapor eden fotoğraf ortaya çıktı: Tetikçiyi taşıyan kuryeden 'görev tamam' pozu!

TIKLA - Sinan Ateş iddianamesi: Telefon mesajlarıyla cinayet organizasyonuna işaret eden bilirkişi raporu göz ardı edildi!