Gündem

Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin Gazze'ye destek eyleminde Zorlu Holding protestosu

Zorlu Holding'e bağlı ZorluTeks adlı şirket, kampüste protesto edildi

15 Mayıs 2024 15:13

T24 Haber Merkezi

Bilgi Üniversitesi'nde her sene düzenlenen "Talent Fest" adlı, özel sektörden şirketlerin davet edildiği kariyer etkinliği bu sene de 14-15 Mayıs tarihlerinde yapıldı. Festival kapsamında stant kuran, Zorlu Holding kapsamındaki ZorluTeks adlı tekstil firması öğrenciler tarafından İsrail ile olan ilişkileri nedeniyle protesto edildi. ZorluTeks'in İsrail Savunma Bakanlığı ile enerji anlaşmaları bulunduğunu iddia eden öğrenciler, Filistin bayrakları ve sloganları ile şirketi, kampüsü terk etmeye davet etti.

Eyleme çağrı amacıyla bildiri dağıtan öğrenciler özel güvenlik ile karşı karşıya geldi. Anayasal hakları dahilinde izin almadan gösteri yürüyüşü düzenleme haklarının bulunduğunu belirten öğrencilerin dağıttığı kağıtlar, güvenlik personeli tarafından toplandı. Öğrencilerin rektörlükten izin almaları gerektiğini belirten özel güvenlik, eylem yapmaları durumunda müdahale edeceklerini belirtti

Öğrencilere müdahale

Alandaki öğrenciler okul yönetimi tarafından görevlendirilen idari personelin müdahalesiyle karşılaştı. İsrail ile bağlantıları nedeniyle kampüste ZorluTeks'i istemediklerini belirten öğrenciler, ilk etapta Filistin bayrakları ile yürüdü, ardından stant önünde "Nehirden Denize Özgür Filistin" sloganları atarak şirketi alanı terk etmeye davet etti. Yönetim ve özel güvenlik tarafından baskıya maruz kalan öğrenciler protestolarını şirket alanı terk edene kadar sürdürdü. 

ZorluTeks standını kapattı

Öğrencilerin tepkisi karşısında standını kapatma kararı alan ZorluTeks alanı terk etti. Üniversitelerinde İsrail destekçisi şirket istemediklerini vurgulayan öğrenciler "Katil İsrail İşbirlikçi Sermaye" sloganları ile eylemlerinin son bulması ile dağıldı.