Dünya

Avrupa Birliği, çocukların güvenliği nedeniyle Facebook ve Instagram hakkında soruşturma başlattı

16 Mayıs 2024 14:40

T24 Dış Haberler

Avrupa Birliği, Facebook ve Instagram'ın çocukların fiziksel ve zihinsel sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında soruşturma başlattı. 

Sosyal medya platformlarının bağımlılık yarattığı, kullanıcıların bunları kullanacak yaşta olup olmadığını ve içeriğin çocuklara nasıl önerildiğini kontrol edilecek. 

Bir dizi büyük teknoloji firması şu anda AB'nin yeni zorlu Dijital Hizmetler Yasası'nın (DSA) olası ihlalleri nedeniyle soruşturma altında ve yıllık küresel cironun yüzde 6'sına kadar para cezasına çarptırılma riskiyle karşı karşıya.

Her iki platformun da sahibi olan Meta, çocukları korumak için "10 yıl boyunca 50'den fazla araç ve politika geliştirdiğini" açıkladı.

Meta, "Bu, tüm sektörün karşılaştığı bir zorluk ve çalışmalarımızın ayrıntılarını Avrupa Komisyonu ile paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi. 

Eylül ayında Meta, DSA kapsamında gerekli olduğu üzere düzenleyicilere platformlarıyla ilgili riskler hakkında bir rapor sundu. 

AB yetkilisi Thierry Breton, X'te yaptığı bir paylaşımda şunları söyledi: "Meta'nın, Facebook ve Instagram platformlarında genç Avrupalıların fiziksel ve zihinsel sağlığı üzerindeki olumsuz etki risklerini azaltmak ve DSA yükümlülüklerine uymak için yeterince çaba gösterdiğine inanmıyoruz"