Gündem

AKP'li belediye başkanının babası, Erdoğan tarafından affedildi; Saadet Partili 2 müşahidi öldürmüş, müebbet hapis cezası almıştı

17 Mayıs 2024 09:59

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde Malatya’nın Pütürge ilçesinde Saadet Partisi’nin 2 müşahidini öldürenlerden AKP'li Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün babası 67 yaşındaki Hacı Sülük'ün müebbet hapis cezası, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedildi.

31 Mart 2019'daki yerel seçim günü, Malatya'nın Pütürge ilçesi Bölünmez mahallesinde meydana gelen olayda, yaşlı bir çiftin kabine girip oy kullanmak istemesi üzerine çıkan tartışma kavgaya dönmüş, silahla vurulan Saadet Partisi müşahitleri Hasan ve İlyas Aktaş, hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra, AKP'li Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ü babası Hacı Sülük ile kardeşi O.S., yeğenleri H.Ö.S, A.S. ve M.S. yakalanmış, güvenlik nedeniyle Kırşehir'de yargılanmıştı. Hacı Sülük ile yakın akrabaları, cinayetler sebebiyle 2'şer kez müebbet hapis cezası ve bir kişiyi yaralamaktan 2 yıl 8 ay 15'er gün hapis cezası almıştı.

Daha önce sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilen Hacı Sülük'ün cezası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle tamamen affedildi. Kararnamede, Hacı Sülük'ün affedilmesine, "Sürekli hastalık ve kocama hali kapsamında bulunduğunu belirten Adli Tıp Kurumu 3'üncü Adli Tıp Kurulu'nun raporu" dayanak gösterildi.