Dünya

ABD'li ünlü şarkıcı Combs'un, kız arkadaşı Ventura'yı darp ederken çekilmiş güvenlik kamerası görüntüleri yayımlandı

2016 yılına ait bir güvenlik kamerası kaydı, Combs'un o zamanki kız arkadaşı Cassie Ventura'yı bir tartışma sırasında tuttuğunu, ittiğini, sürüklediğini ve tekmelediğini gösteriyor

18 Mayıs 2024 08:31

T24 Dış Haberler

Son dönemde adı şiddet, istismar, taciz ve cinsel saldırı gibi suçlamalarla adı anılan ABD'li ünlü şarkıcı Puff Daddy lakaplı Sean Combs'un yeni görüntüleri yayımlandı. 2016 yılına ait bir güvenlik kamerası kaydı, Combs'un o zamanki kız arkadaşı Cassie Ventura'yı bir tartışma sırasında tuttuğunu, ittiğini, sürüklediğini ve tekmelediğini gösteriyor.

Birden fazla kamera açısından derlenen 5 Mart 2016 tarihli görüntülerde rapçi, yapımcı ve iş dünyasının önde gelen ismi Combs, Ventura'nın şikayetine göre, Century City, Los Angeles'taki artık kapalı olan InterContinental Hotel'de meydana gelen şiddet olayı sırasında görülüyor. CNN, eski otelin iç mekanının kamuya açık fotoğraflarına dayanarak konumu doğruladı.

Videoda Ventura otel odasından çıkıyor ve asansöre doğru yürüyor. Belinde bir havlu tutan Combs, Ventura'nın peşinden koridorda koşuyor. Onu ensesinden yakalıyor ve yere fırlatıyor. Videoda, bir eliyle hala havlusunu kapalı tutarken, daha sonra onu tekmelemek için döndüğü görülüyor.

Ventura yerde yatarken, Combs asansörlerin yanında bulunan çanta ve bavulu alıyor. Arkasını dönüyor ve Ventura yerde hareketsiz yatarken ona tekrar tekme atıyor. Videoya göre iki tekme arasında yaklaşık dört saniye geçiyor. Daha sonra Ventura'yı kazağından tutarak odaya doğru sürüklüyor.

Ventura daha sonra yavaşça ayağa kalkarken görülüyor. Yerdeki eşyaları topluyor ve asansörlerin yakınındaki koridor duvarında duran telefonu almak için hareket ediyor. Güvenlik kamerasının tam karşısındaki bir aynada Combs'un Ventura'yı ittiği görülüyor.

Birkaç saniye sonra ise masadan aldığı bir nesneyi Ventura'ya fırlattığı görülüyor. 

 

Ventura'nın avukatı Douglas H. Wigdor, "Yürek burkan video, Bay Combs'un rahatsız edici ve yırtıcı davranışını daha da doğrulamıştır. Bayan Ventura'nın bu olayı gün ışığına çıkarmak için gösterdiği cesaret ve metanet kelimelerle ifade edilemez" açıklamasında bulundu. 

Ventura'nın açtığı dava

Combs ve "Me & U" gibi şarkılarıyla tanınan model ve şarkıcı Ventura, 2007-2018 yılları arasında inişli çıkışlı bir ilişki yaşadı. İkili 7 Mart 2016'da "A Perfect Match" filminin Los Angeles galasında birlikte fotoğraflanmıştı.

Ventura'nın şikayetine göre, tartışmanın "Mart 2016 civarında" meydana geldiğini belirten Combs, "aşırı derecede sarhoş oldu ve Ventura'nın yüzüne yumruk atarak gözünün morarmasına neden oldu". 

Şikayete göre Combs uyuduktan sonra Ventura otel odasından ayrılmaya çalıştı ancak Combs uyandı ve "ona bağırırken otelin koridoruna kadar onu takip etti".

"Combs, görüntüler için 50 bin dolar ödedi" iddiası

Şikayet dilekçesinde, Ventura'nın 2018 yılında cinsel saldırıya uğradığını ve Combs tarafından yıllarca tekrarlanan fiziksel ve diğer istismarlara maruz kaldığını iddia ettiği Kasım ayındaki davada ortaya atılan bir dizi iddiadan biri olan koridor güvenlik görüntüleri için Combs'un InterContinental Century City'ye 50 bin dolar ödediği iddia ediliyor.

Resmi olarak Combs'un plak şirketiyle anlaşmalı olan Ventura, davasında Combs'un profesyonel ve romantik ilişkileri boyunca kendisi üzerinde "gücünü ve etkisini kullandığını" iddia etti. Şikayete göre, tanıştıklarında Ventura 19, Combs ise 37 yaşındaydı ve iş ilişkileri 2019 yılına kadar sürdü. Combs'un Ventura'ya fiziksel şiddet uyguladığı ve bu süre zarfında onu başka erkeklerle çeşitli cinsel eylemlerde bulunmaya zorladığı iddiaları ayrıntılı olarak yer alıyor.

Combs'un devam eden davaları

Kasım ayından bu yana Combs, kendisini bir dizi cinsel suiistimal ve diğer yasadışı faaliyetlerle suçlayan beş davayla daha karşı karşıya kaldı. Kendisi iddiaları reddetti ve davalar halen devam ediyor.

Soruşturma hakkında bilgi veren üst düzey bir federal kolluk kuvveti yetkilisine göre, insan kaçakçılığı suçlarıyla ilgilenen bir İç Güvenlik Bakanlığı ekibi tarafından yürütülen federal bir soruşturmanın parçası olarak yetkililer Mart ayında Combs'un Kaliforniya ve Florida'daki evlerinde arama yaptı.

Aramalarla ilgili bilgi sahibi olan ikinci bir kolluk kuvveti kaynağına göre soruşturma, hukuk davalarında öne sürülen cinsel saldırı iddialarından kaynaklanıyor.