Filmlere konu oldu: 32 erkekle terk edilmiş adada 7 yıl mahsur kalan Kazuo Higa’nın hikâyesi

Kazuo Higa, 7 yıl boyunca 32 erkekle ulaşılması zor ve terk edilmiş bir adada yaşadı. Bugünlerde kimsenin yaşamadığı adada geçen ilginç hikâye tüm dünyaya yayıldı ve filmlere konu oldu.

07 Mayıs 2024 17:36

113

Filmlere konu oldu: 32 erkekle terk edilmiş adada 7 yıl mahsur kalan Kazuo Higa’nın hikâyesi

213

Kazuo Higa, terkedilmiş ve bugünlerde de kimsenin yaşamadığı Anahatan adasında 7 yıl boyunca 32 erkekle kaldı. Tüm dünyaya yayılan ve filmlere konu olan Anahatan adasının ve Kazuo Higa’nın hikâyesi nedir, terkedilmiş adada neler yaşandı?

313

Pasifik Okyanusu'nda Japonya'ya ait olan, hindistancevizi yetiştirilen küçük ıssız Anatahan adası yer almaktadır. 2. Dünya Savaşı başlamadan kısa bir süre önce Kikuichiro Higu, akrabası Shoichi Higu ve onun eşi Kazuko, adaya işçileri çalıştırmak üzere getirmişlerdi.

413

Savaşın başlamasıyla işçiler evlerine dönmeye başladı. Shoichi, eşi Kazuko'ya döneceğine söz vererek Saipan adasında mahsur kalan kız kardeşini tahliye etmek için adadan ayrıldı. Aradan bir yıl geçmesine rağmen Kazuko’nun eşi dönmedi.

513

Adada kalan kişi sadece Kazuko ve Kikuchiro olduğu için bir süre sonra ikili kendi arasında evlenmeye karar verdi. İki yıl daha bahçelere bakarak adada yaşamaya devam eden çiftin hayatı 1944'te beklenmedik olayla değişti.

613

Amerikalılar tarafından bomb*lanan Japon donanmasına ait 3 gemi battı ancak 32 denizci asker Anatahan adasının kıyılarına ulaşmayı başardı. Adaya ulaşan yaralılara yardım eden Kikuichiro Higu ve eşi Kazuko ellerinden geldiğince askerlere destek vermeye çalıştılar.

713

Sonrasında ise bir yıl boyunca askerler de ada sahiplerine meyve ve sebze yetiştirmeye ve adada hayvan avlamaya yardım etti. Bir yılın ardından adada mahsur kalan askerler kurtarılma şanslarının olmadığına ikna oldu.

813

Bir gün Yoshino isimli denizcinin Kazuko’yla evlenebilmek için kocası Kikiuchiro'yı tabancasıyla öldürmesiyle adadaki askerler arasında büyük bir kavga başladı. Kazuko’yla evlenme mücadelesi veren erkeklerin 11 tanesi öldü.

913

1950'de geriye kalan 21 asker, durumun böyle devam etmesiyle herkesin bir gün öleceğini ve en doğru yolun Kazuko'yu öldürmek olduğuna karar verdiler. Erkeklerin planını duyan Kazuko hemen o gece kaçmaya karar verdi.

1013

Adanın diğer ucuna kaçmayı başaran Kazuko korkusundan geceleri ateş bile yakmadan 33 gece geçirmişti. Sonunda adadan uzakta geçmekte olan bir Amerikan gemisine, ağacın üstüne çıkarak işaret gönderip durdurmayı başardı.

1113

Kazuko kaçtıktan sonra denizciler bir yıl daha Anatahan'da yaşamaya devam ettiler. ABD'nin adaya savaşın bittiğini bildiren broşürleri atmasına bile inanmıyorlar, bunun bir savaş taktiği olduğunu düşünüyorlardı. Ancak yetkililerin çağrıları ve asker yakınlarının uçaklardan atılan mektupları onları teslim olmaya ikna etti. 30 Haziran 1951'de denizciler beyaz bayraklar sallayarak karaya çıktılar.

1213

Japonya'ya dönen Kazuko, orada ilk eşi olan Shoichi'yi buldu ve tekrar onunla evlendi. Shoichi ise onun adada öldüğünü düşünmüştü. Kazuko döndüğü zaman halk tarafından ıssız adadan kaçmayı başaran kahraman olarak görülmüştü.

1313

Ancak daha sonra adadan dönen denizcilerin onu erkekleri baştan çıkarmaya çalışan biri olarak anlatmaları sonucunda halkın düşünceleri kısmen değişti. Kazuko Higu 1970'de vefat etti. Yönetmen Josef von Sternberg tarafından 1953 yılında bu olayları anlatan "Anatahan" filmi yapıldı.